Jemný jablkový koláč

douglas - fotkadouglas, 9. marca 2011
Jemný jablkový koláč
Foto: douglas

Týmto rcp naväzujem na diskusiu pod názvom Jablkový mošt? kde chcem od vás poradiť čo robiť keď v zavarenej veľkej sklenice (od uhoriek) Zobraziť celý popisTýmto rcp naväzujem na diskusiu pod názvom Jablkový mošt? kde chcem od vás poradiť čo robiť keď v zavarenej veľkej sklenice (od uhoriek) nastrúhaných jabliek po jej otvoreni zistíte, že začal prebiehať proces kvasenia. Dala som na radu Varechárov a jablka, ktoré som predtým tepelne upravila, som použila do náplne tohoto jemného jablkového koláča.

20
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

25 dkg
25 dkg
25 dkg
 štipka
0,5 kg, nastrúnané
 (zaliate vriacou vodou)




Postup

  1. 1

    Heru, hladkú múku a tvaroh (nie vaničkový, je vodnatý) vypracujeme do hladkého cesta. Na hodinu necháme cesto odpočinúť v chlade. Cesto rozdelíme na dve rovnaké diely. Jeden diel na tenko vyváľame a dáme na predom tukom vymazaný plech. Na cesto dáme jablkovú náplň. (Tentokrát to bola náplň zpracovaná podľa http://varecha.pravda.sk/diskusie/jablkovy-most-/1497-forum.html#koment7 ). Druhý diel rovnako ako prvý vyváľame na tenko a dáme na vrch koláča a vidličkou urobíme dierky.

Diskusia k receptu

vierik
Ako jablkové pité,ale z tvarohom som ešte nerobila,vyskúšam receptík
určite je jemný,díky
jarunka
Kolacik vyskusam, uz som jablkove davno nepiekla. Tvarohove cesto, znie to dobre.
cica2
zbožňujeme jablkové, krásny koláčik...kk:))
bejda7
Takéto jablkové koláčiky sú vždy dobré...ani ja som ešte nejedla s tvarohom tak ukladám:)
olinka12
Ahoj douglas ano ja si dám takto udusené jablká do pohárov a použijem ich v zime na prípravu jablkového koláča. Jablká nastrúham dám do hrnca s cukrom na cukor nemám presne grami podľa chuti pridám aj vanílínový cukor dám do litrových pohárov zavíčkujem a dám sterilizovať toľko aby víčko chytilo vydrží to veľmi dlho.Dávam preto do litrových pohárov je to dávka na jeden koláčik
douglas
@heureka , upecte, urcite neolutujete. Kolac je totizto velmi lahodny. U nas doma sa zje este v den kedy ho upeciem.