Makovo-pomarančové rezy fotorecept
Foto: izabella929
Len tak na osvieženie som poskladala tento zákusok pre svoje potešenie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: 2x makové | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 KL |
|
2 PL celý |
|
Krém: | |
600 ml |
|
1 bal |
|
2 bal |
|
250 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
Šľahačka na vrch: | |
500 ml 33%-ná |
|
1 PL |
|
1 bal |
|
Ojrem toho: | |
domáci |
|
1 bal |
|
2 ks (šťava aj kôra) |
|
|
Postup
-
1
Do misy som dala vajcia a cukor a vyšlahala mixérom do peny. Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva.
-
2
Pridala som celý mak. Všetko som opatrne premiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý korpus a postupovala som presne ako pri prvom. Oba korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
3
Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala vanilkový cukor aj Zlaté klasy a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Vymiešala som maslo s cukrom do peny, pridala som šťavu z dvoch citrónov a roztopenú bielu čokoládu.
-
4
Po lyžici som pridávala do maslovej hmoty vychladnutú kašu.
-
5
Napokon som vmiešala aj strúhanú kôru z dvoch citrónov.
-
6
Krém som rozdelila na 2 polovice.
-
7
Na podnos som uložila prvý makový korpus a natrela som ho horúcim pomarančový džemom.
-
8
Na džem som natrela polovicu krému.
-
9
Na krém som ukladala piškóty, ktoré som máčala v pomarančovom sirupe.
-
10
Ešte som sirupom pokvapkala piškóty.
-
11
Na piškóty som položila druhú polovicu krému.
-
12
Položila som druhý korpus a uložila na noc do chladničky.
-
13
Na druhý deň som nakrájala na rezy a ozdobila šľahačkou.
-
14
Hotové. Prajem vám dobrú chuť.
Milá Izabellka, dnes som sa náhodou dostala k odpovedi na tvoj krásny a určite chutný koláčik. Môj problém je dostať sa k pomarančovému džemu. Ako si písala robíš si džem sama a vedela by si mi pomôcť a poradiť ako na to?
Môj problém je, že s lekvármi rada šantím..teda nikdy to nie je úplne čistý pomarančový, vždy pridám nejakú surovinu a rada pridávam alkohol..ale robím všetky rovnako klasicky..pomaranče ošúpem a pokiaľ sa dá aj blanu odstránim, pokrájam na kúsky, pridám cukor, miešam kým sa neroztopí,popučím a nechám presladzovať do druhého dňa..no a druhý deň dám na sporák a varím..keď začne hustnúť, pridám citrónovú šťavu a napokon buď koňak, alebo ovocnú pálenku a už nevarím..plním do čistých fliaš za horúca, zatvorím, obrátim dole hlavou a keď vychladne putuje do čarovnej komôrky..inak miešaných lekvárov v ktorých je pomaranč mám na Vareche viac..napíš do vyhľadávača..v najbližšej dobe budem robiť čistý pomarančový lekvár, pridám recept..teraz sa vyplatí keď sa dá kúpiť za dobrú cenu..veľa šťastia..