Makovo-pomarančové rezy fotorecept
Len tak na osvieženie som poskladala tento zákusok pre svoje potešenie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: 2x makové | |
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL celý | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 600 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Šľahačka na vrch: | |
| 500 ml 33%-ná | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| Ojrem toho: | |
| domáci | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks (šťava aj kôra) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do misy som dala vajcia a cukor a vyšlahala mixérom do peny. Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pridala som celý mak. Všetko som opatrne premiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý korpus a postupovala som presne ako pri prvom. Oba korpusy som nechala chladiť na mriežke.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala vanilkový cukor aj Zlaté klasy a uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala chladiť. Vymiešala som maslo s cukrom do peny, pridala som šťavu z dvoch citrónov a roztopenú bielu čokoládu.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Po lyžici som pridávala do maslovej hmoty vychladnutú kašu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Napokon som vmiešala aj strúhanú kôru z dvoch citrónov.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Krém som rozdelila na 2 polovice.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na podnos som uložila prvý makový korpus a natrela som ho horúcim pomarančový džemom.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Na džem som natrela polovicu krému.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Na krém som ukladala piškóty, ktoré som máčala v pomarančovom sirupe.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Ešte som sirupom pokvapkala piškóty.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Na piškóty som položila druhú polovicu krému.
                                                     - 
                                                    12
                                                    
Položila som druhý korpus a uložila na noc do chladničky.
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Na druhý deň som nakrájala na rezy a ozdobila šľahačkou.
                                                     - 
                                                    14
                                                    
Hotové. Prajem vám dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Milá Izabellka, dnes som sa náhodou dostala k odpovedi na tvoj krásny a určite chutný koláčik. Môj problém je dostať sa k pomarančovému džemu. Ako si písala robíš si džem sama a vedela by si mi pomôcť a poradiť ako na to?
Môj problém je, že s lekvármi rada šantím..teda nikdy to nie je úplne čistý pomarančový, vždy pridám nejakú surovinu a rada pridávam alkohol..ale robím všetky rovnako klasicky..pomaranče ošúpem a pokiaľ sa dá aj blanu odstránim, pokrájam na kúsky, pridám cukor, miešam kým sa neroztopí,popučím a nechám presladzovať do druhého dňa..no a druhý deň dám na sporák a varím..keď začne hustnúť, pridám citrónovú šťavu a napokon buď koňak, alebo ovocnú pálenku a už nevarím..plním do čistých fliaš za horúca, zatvorím, obrátim dole hlavou a keď vychladne putuje do čarovnej komôrky..inak miešaných lekvárov v ktorých je pomaranč mám na Vareche viac..napíš do vyhľadávača..v najbližšej dobe budem robiť čistý pomarančový lekvár, pridám recept..teraz sa vyplatí keď sa dá kúpiť za dobrú cenu..veľa šťastia..