Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty fotorecept
Dva druhy mäsa.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g, alebo / bravčové mäso /stehno/ | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 listy | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| šalát: | |
| 1/2 hlavy | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Diviačie /bravčové/ mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na veľké rezne, naklepeme. Kuracie mäso tiež umyjeme, nakrájame na tenké rezne /nemusíme klepať/. Diviačie mäso posolíme, položíme naň list kapusty, na kapustu posolené kuracie mäso, posypeme gyrosom.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Zrolujeme na roládu s priemerom aspoň 7 cm, mäso napicháme ihlami /špáratkami/ po dĺžke vo vzdialenosti asi 3 cm od seba. Medzi ihlami rozrežeme a vzniknú nám slimáky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Do panvice vložíme aj tie slimáky čo sa nám nepodarili :) /kúsky mäsa/. Šťavu na konci môžeme zahustiť.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Šalát: kapustu očistíme, nastrúhame na jemno a zalejeme olejom v ktorom sme rozmiešali soľ, ocot, cukor. Podávame s ryžou.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu