Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty fotorecept
Foto: ailuj82
Dva druhy mäsa.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g, alebo / bravčové mäso /stehno/ |
|
200 g |
|
3 listy |
|
|
|
|
|
|
|
1 dcl |
|
šalát: | |
1/2 hlavy |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
|
|
štipka |
|
Postup
-
1
Diviačie /bravčové/ mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na veľké rezne, naklepeme. Kuracie mäso tiež umyjeme, nakrájame na tenké rezne /nemusíme klepať/. Diviačie mäso posolíme, položíme naň list kapusty, na kapustu posolené kuracie mäso, posypeme gyrosom.
-
2
Zrolujeme na roládu s priemerom aspoň 7 cm, mäso napicháme ihlami /špáratkami/ po dĺžke vo vzdialenosti asi 3 cm od seba. Medzi ihlami rozrežeme a vzniknú nám slimáky.
-
3
Opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Do panvice vložíme aj tie slimáky čo sa nám nepodarili :) /kúsky mäsa/. Šťavu na konci môžeme zahustiť.
-
4
Šalát: kapustu očistíme, nastrúhame na jemno a zalejeme olejom v ktorom sme rozmiešali soľ, ocot, cukor. Podávame s ryžou.
Diskusia k receptu