Kokosové hviezdičky

diabambulka - fotkadiabambulka, 12. decembra 2010

ahojte varecháčikovia, posielam vám jeden fantastický recept, ktorý som dnes robila a mizne zo stola tak rýchlo že na vianoce budem musieť urobiť druhé Zobraziť celý popisahojte varecháčikovia, posielam vám jeden fantastický recept, ktorý som dnes robila a mizne zo stola tak rýchlo že na vianoce budem musieť urobiť druhé kolo:-)))

83
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Suroviny

40 g
125 g
100 g
1 ks
250 g
1/2 čajovej lyžičky
2 čajové lyžičky,postrúhaná
Na potretie :
1 ks
2 lyžice
4 PL, strúhaný
Sneh :
2 ks
125 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Kandizované ovocie najemno nasekáme. V mise do hladka zmiešame kandizované ovocie, maslo, cukor, žľtok, múku, prášok do pečiva a pomarančovú kôru. Zakryjeme a dáme na 30 minút do chladničky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5mm a formičkou vykrajujeme hviezdičky, ktoré poukladáme na plech vystalný papierom. Druhý žľtok zmiešame s mliekom a ponatierame hviezdičky. Nakoniec ich posypeme kokosom. Oba bielky vyšľaháme . Pridáme práškový cukor, ktorý zmiešame so škrobovou múčkou a poriadne vyšľaháme. Sneh nastriekame na hviezdičky a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch.

    Kokosové hviezdičky - obrázok 1
  2. 2

    no a tu sú po upečení.... je to vidieť najmä na snehu pretože v rúre narástol a je e ho viac.

    Kokosové hviezdičky - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť:-)))

Diskusia k receptu

marikasu
@diabambulka potvrdzujem, že sú perfektné, ja som ich sem pridala 7. decembra pod názvom pomarančové koláčiky :-))
marienka44
@diabambulka moju pozornost uputal pridavok snehu do bielkov. Preto sa sneh neroztiekol a zostal vytvarovany. Budem to aplikovat aj v inych snehovych zakuskoch. :-)
tinca
krásne, ukladám, len neviem kedy prídu na rad, je tu záplava fain recp.
mtinterier
Rada by som sa spýtala, či používate hladkú múku špeciálku 00, alebo hladkú obyčajnú.Viem, že pri niektorých receptoch ako napríklad domáci chlieb to nie je jedno, tam sa používa hl. múka obyčajná.
diabambulka
ahoj Mtinterier, ja som použila uplne obyčajnú múku dokonca značky tesco a je to veľmi chutné odporúčam, na druhý deň dokonca ešte lepšie, lebo to cesto odstálo a prešlo všetkými chuťami kandizovaného ovocia a nastúhaného pomaranča:-)))
alena45
ach, som lajdák na čítanie návodov a tak som ten kokos zamiešala so žltkom a mliekom, natieralo sa to zložito a potom som si všimla, že máš kokos po celom plechu, takže si to posýpala. Ale sú fakt dobré. Mám tri plechy.
diabambulka
hlavne že všetko dobre dopadlo, môj synček si myslí že sneh na vrchu je puding atak to vyjedá :-))) pekné sviatky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia