Foto: amelie
Tento recept mi poslal bratanec Šaňo, vraj teraz niet času na vyváranie... Aj on ho dostal od niekoho z Česka, takže to vyzerá na Zobraziť celý popisTento recept mi poslal bratanec Šaňo, vraj teraz niet času na vyváranie... Aj on ho dostal od niekoho z Česka, takže to vyzerá na putovný návod. Ak ste ho dostali aj vy, tento môj si nevšímajte:-))) Ako som kúpila, tak predávam, u nás po rolkách nezostalo ani stopy, tak možno bude chutiť aj vašim chlapom:-)))
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Ak nemáte čerstvý chren, môžete použiť sterilizovaný.
-
2
Mäso nakrájame po dĺžke na pásy hrubé asi 1 cm. V mise zmiešame jogurt s chrenom, osolíme a dobre premiešame. Pásiky bôčika dobre obalíme v zmesi, skrútime do tvaru slimáka a poukladáme tesne vedľa seba do nevymasteného pekáčika.
-
3
Ak zo zmesi niečo zostane, nalejeme ju na rolky. Pekáčik zakryjeme alobalom a pečieme 45 minút v rúre predhriatej na 180°C. Potom teplotu znížime na 140°C a pečieme ďalších 30-40 minút. Nakoniec alobal odstránime a pokračujeme ešte asi 20 minút, kým sa mäso na povrchu neopečie. Teplotu zvýšime podľa potreby. Podávame s chlebom, pečivom alebo so zemiakmi varenými v pare. Ak stihnete, pridajte na tanier aspoň kúsok šalátu alebo inej zeleniny:-)
varecha.pravda.sk/recepty/rolovany-bocik-s-chrenom-fotore...
môžem potvrdiť, že je to dobrota za 5*
skús pozrieť a porovnať :-)
varecha.pravda.sk/recepty/ceske-bocikove-roladky-s-jogurt...