Tekvicová kyslá polievka s klobásou fotorecept
Foto: dvorka
Zas jeden tekvicový recept. Túto polievku robievam už dlhé roky. Deti boli ešte malinké a na záhrade sa urodilo množstvo tekvice, tak som robila Zobraziť celý popisZas jeden tekvicový recept. Túto polievku robievam už dlhé roky. Deti boli ešte malinké a na záhrade sa urodilo množstvo tekvice, tak som robila čo sa len dalo. A jeden z receptov bol aj táto polievka, ktorú môj brat, odporca tekvice zjedol za tri taniere. Myslel si že má kapustnicu.
Suroviny
2 ks |
|
2 ks stredná |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 - 3 nožičky |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 téglik |
|
|
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Na troche oleja som si orestovala cibuľu nakrájanú na tenké oblúčiky a mrkvu na kolieska. Ocukrila som a nechala cukor skaramelizovať.
-
2
Pridala som klobásu, ja som mala tri druhy, z každej som dala necelú nožičku. Zaliala som vriacou vodou, okorenila mletou červenou paprikou a čiernym korením. Nechala som variť, kým som očistila a na kocky nakrájala zemiaky. Zemiaky som pridala do polievky a varila pod pokličkou.
-
3
Tekvicu som ošúpala, rozkrojila, vybrala dužinu s jadrami a tie som dala variť do malého kastrólika. Trochu vývaru som použila do polievky, zbytok dávam po vychladnutí do mrazničky v jogurtových kelímkoch na ďalšie použitie.
-
4
Tekvicu som nastrúhala na jemné rezance a pridala do polievky. Zemiaky sa mi za ten čas uvarili do mäkka. Nechala som variť 10 minút.
-
5
Priliala som smotanu na varenie, dochutila soľou, hubovým mletým práškom a octom.
-
6
Pred podávaním som pridala za lyžicu kyslej smotany a vetvičku čerstvého mladého kôpru.
Diskusia k receptu