Hroznová štrúdľa

janette25 - bez fotkyjanette25, 14. septembra 2012
Hroznová štrúdľa
Foto: janette25
12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
350 g
 medzi prsty
3 PL
3 balíčky
300 g a zelené
500 g
1 ks
6 PL
2 PL
  na posypanie dosky




Postup

  1. 1

    Na cesto roztopíme 20g hery,zmiešame s múkou,soľou,2pl oleja,1balíčkom vanilínového cukru a 150ml vlažnej vody.Vymiešame cesto.Potrieme zvyšným olejom a necháme odležať 60 min pri izbovej teplote.

  2. 2

    Umyjeme hrozno a odthráme bobule.Tvaroh,žľtok a zvyšný vanilínový cukor vymiešame.Cesto rozválkame na obdľžnik,posypeme strúhankou,pridáme plnku a poukladáme hrozno.Zatočíme do rolády.

  3. 3

    Štrúdlu dáme na plech vyložený papierom a pečieme.Chvíľu pred dopečením potrieme zvyšným maslom.Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia