Kakaový koláč s jablkami
Piekla som z našich čerstvých jabĺk.
Postup
-
1
Vyšľahám do peny celé vajcia s cukrom a so štipkou soli. Prilejem olej, prešľahám. Potom po častiach preosievam a nasypem polohrubú múku s práškom do pečiva a kakaom, prešľahám. Nechám stáť.
-
2
Do vymiešaného kakaového cesta pridám na stredné kocky nakrájané ošúpané (a jadierok zbavené) jablká, ktoré som v druhej miske poliala šťavou z citróna a pridávam lyžičku škoricového cukru.
-
3
Cesto riadne premiešané s kockami jabĺk rozotieram do formy 24 x 24 cm. Dno formy som vyložila papierom na pečenie.
-
4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov okolo 35 minút. Kontrola špajľou.
-
5
Ochladený koláč bol pre nás sladký akurát, preto som na vrch nedávala žiadnu polevu ani práškový cukor. Vy sa riaďte podľa vlastnej chuti.
Diskusia k receptu