Tvarohová maškrta fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 23. septembra 2014

Koláčik pečený pre rodinku z dolnej zeme :) Je s ním troška babračka no chuťovo bol fajnučký len som nestihla pofotiť v reze tak Zobraziť celý popisKoláčik pečený pre rodinku z dolnej zeme :) Je s ním troška babračka no chuťovo bol fajnučký len som nestihla pofotiť v reze tak dúfam že to nebude vadiť...

Suroviny

150 g (alebo Hera)
100 g
260 g
1 ks
1/4 ČL
1 PL
Bielkové kokosové cesto:
2 ks
1 PL
3 PL
1 kopcom pl
3 PL
 štipka
Plnka:
250 g
150 - 200 g
100 g
100 g
2 dcl
100 g
1 ks
2 pl
2 ks




Postup

  1. 1

    Prvo si urobíme linecké cesto: všetky suroviny si spracujeme spolu na pracovnej doske a dáme si ho na 30-60 minút do chladničky odležať.

    Tvarohová maškrta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatial si urobíme bielkové cesto: z bielok a štipku soli si vyšľaháme sneh keď nám začína už hustnúť pridávame si cukor a med ešte chvíľu miešame ručným šľahačom odstavíme a ručne zamiešame kokos s múkou. Na plech si dáme pečiaci papier na ktorý si obkreslíme dno okrúhlej tortovej formy a roztrieme si rovnomerne do nakresleného kruhu bielkové cesto a dáme si cesto upiecť do rozohriatej rúry na 200°C 10-15 minút máme upečené keď nám spodok začne chytať zlatkastú farbu vtedy cesto vyberieme z rúry aby nám neprihorelo.

    Tvarohová maškrta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si urobíme linecké cesto: vyberieme si ho z chladničky rozkrojíme si ho na polovice, jednu polovicu si dáme na pomúčenú dosku rozvaľkáme si ho na kruh z vrchu si na cesto dáme dno tortovej formy a obrežeme si cesto okolo formy, preložíme si cesto na plech s pečiacim papierom a vrch cesta si popicháme hustejšie vidličkou aby nám ostalo pekne na povrchu rovné a pečieme pri 200 °C 5-8 minút keď cesto začne mať hnedkastú farbu od spodu tak by sme ho mali mať upečené. Tak isto postupujeme aj pri druhej pólke cesta akurát tú keď si ju vyberieme z rúry tak ešte teplé cesto si rozkrájame na trojuholníky ako keď krájame tortu buď na menšie alebo väčšie kto ako chcete ja som nakrájala menšie.

    Tvarohová maškrta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja som si z obrezaného lineckého cesta čo mi ostalo vykrojila vykrajovačkou tvar-slza upiekla ich a dala som ich po boku koláča no to nemusíte ak nechcete.

    Tvarohová maškrta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz si urobíme plnku: prvo si urobíme smotanový puding (ja som mala z lidla je veľmi dobrý chuťovo) do malej rajničky si dáme 1 dcl mlieka, kr.cukor, vanil.cukor,polku masla a necháme zohriať v druhom 1 dcl mlieka si rozmiešame 2 pl smotanového pudingu a dva žĺtky vlejeme si to do zohriateho mlieka a za stáleho miešania si uvaríme hustejší puding odstavíme a necháme poriadne vychladnúť. Zatiaľ si zamiešame tvaroh s nátierkovým maslom, pr.cukrom a druhou polkou masla a na záver si zamiešame vychkadnutý puding.

    Tvarohová maškrta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som si musela plniť cesto v tortovej forme lebo som si do plnky zamiešala aj šľahačku a mala som ju redšiu tak som z receptu tú šľahačku vynechala a aj preto mám na fotkách pri plnení tortovú formu ináč plníme ako pri klasickej torte na spodok si dáme nerozkrájaný linecký kruh cesta nato natrieme časť tvarohovej plnky nato dáme bielkové cesto ďalšiu časť plnky a na vrch poukladáme rozkrájané linecké cesto. Troška plnky si necháme na natretie okolo koláča kde som ja potom ešte popriliepala linecké keksy z odrezkov dáme stuhnúť do chladničky a pred podávaním vrch koláča posypeme pr.cukrom nakrájame a môžeme maškrtiť :)

    Tvarohová maškrta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte pridávam foto postupu bielkového cesta lebo až teraz som si všimla že som ho zabudla pridať :)

    Tvarohová maškrta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jozka2
jaj,jaj,jaj,ty si sa s tym natrapila,ale konecny vysledok musel byt fajnovy.5
bambulkaaa
No je s tým troška babračka no bol moc dobrý krehký a chuťovo veľmi lahodný :) Ja tiež ľúbim tvarohové koláče len ich nerobievam lebo moja polovička ich nemusí a tak keď mám moznosť ako tomu bolo teraz tak urobím koláč kde ide tvaroh :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia