Zemiakový medovník plnený lekvárom fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 7. júna 2011
Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento recept je pravdepodobne veľmi starý.Ja ho mám z knihy "Med a jeho využitie v domácnosti."Táto kniha bola vydaná v r.1970 a ja ju mám veľmi rada,lebo sú tam veľmi dobré rcp.Začína od medovníkov,cez rezy,polevy,krémy,kompoty,rôzne nápoje.Za tie koky som z nej odskúšala mnoho receptov a každý bol výborný. Občas tento využijem,ked sa mi zvýšia zemiačky od obeda a neviem na rýchlo čo z nimi tak urobím fajny koláčik.

30
porcií
15-20 minút
príprava
10-12 minút
na 160-170 °C

Suroviny

450 g
100 g
3 PL
1 ks
1 čl
150 g mäkké
200 g uvarené prelisované
2 ks
2 PL vlažné
1 čl
od oka
100 g
Poleva kakaová:
80 g
80 g
4 PL
2 PL
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky si dáme múku a všetký suroviny podľa receptu a vypracujeme cesto.

    Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na doske ho ešte dobré vyhnetieme a rozdelíme na poly.

    Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyvaľkame vo veľkosti plechu a uložíme na výmasteny plech.Na cesto nanesieme roztierateľnú marmeládu a na ňu rovnomerne rozsypeme orechy.(plech je klasický veľký)

    Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prykryjeme druhým platom.Dáme upiecť.

    Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme polevu.

    Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poleva ,pekná hladka.

    Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na upečený ešte horúci koláč vylejeme a rovnomerne jú rozotrieme.

    Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnúty koláč pokrajame.Tento koláčik je veľmi dobre si ho urobiť aj v predstihu,lebo tak skoro nevýsycha.Ak si robotu nepočítam tak tento koláč vyjde na 4-5 EUR podľa surovín.

    Zemiakový medovník plnený lekvárom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

janger
@ancicka , aky odvazny hrncek mas pri tom ;-))))). A medovnik je zaujimavy s tymi zemiakmi.
emov
Poznám ,taký piekla ešte moja neboha mamka.Je ozaj dobrý.
heureka
Namiesto salajky mozete dat kypriaci prások.
Zaujímavy receptík,dala som do kk,urcite upeciem.
ancicka
@dogagador ,dá sa nahradiť kypriacim práškom,ale do perníkových koláčov asi ťažko,Salajka je do týchto koláčov výnimočna tým,že cesto má výbornú chuť a udržiava cesto dlho mäkké.
marienka44
@Ancicka ,aj ja mam tu knihu, ale v kniznici zastrcenu :-). Musim ju vytiahnut. Tie zemiaky su varene v supke alebo osupane? Ukladam do KK.
ancicka
Zemiaky som použila ,čo sa zvýšili od obeda,som rada ,že sa našiel niekto kto túto kuchársku knihu má.ja ju využívam dosť často ato pred vianocami,ale nielen.Dá sa použiť aj cez rok ,pretože sú tam recepty použiteľné vždy ,ako som písala v úvode.
cica2
zo zemiakov som koláč ešte neskúšala, ale tvoj recept sa mi páči!:)