Tento recept je pravdepodobne veľmi starý.Ja ho mám z knihy "Med a jeho využitie v domácnosti."Táto kniha bola vydaná v r.1970 a ja ju Zobraziť celý popisTento recept je pravdepodobne veľmi starý.Ja ho mám z knihy "Med a jeho využitie v domácnosti."Táto kniha bola vydaná v r.1970 a ja ju mám veľmi rada,lebo sú tam veľmi dobré rcp.Začína od medovníkov,cez rezy,polevy,krémy,kompoty,rôzne nápoje.Za tie koky som z nej odskúšala mnoho receptov a každý bol výborný. Občas tento využijem,ked sa mi zvýšia zemiačky od obeda a neviem na rýchlo čo z nimi tak urobím fajny koláčik.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
| 450 g |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 čl |
|
| 150 g mäkké |
|
| 200 g uvarené prelisované |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL vlažné |
|
| 1 čl |
|
| od oka |
|
| 100 g |
|
| Poleva kakaová: | |
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Do misky si dáme múku a všetký suroviny podľa receptu a vypracujeme cesto.
-
2
Na doske ho ešte dobré vyhnetieme a rozdelíme na poly.
-
3
Vyvaľkame vo veľkosti plechu a uložíme na výmasteny plech.Na cesto nanesieme roztierateľnú marmeládu a na ňu rovnomerne rozsypeme orechy.(plech je klasický veľký)
-
4
Prykryjeme druhým platom.Dáme upiecť.
-
5
Počas pečenia si vo vodnom kúpeli urobíme polevu.
-
6
Poleva ,pekná hladka.
-
7
Na upečený ešte horúci koláč vylejeme a rovnomerne jú rozotrieme.
-
8
Vychladnúty koláč pokrajame.Tento koláčik je veľmi dobre si ho urobiť aj v predstihu,lebo tak skoro nevýsycha.Ak si robotu nepočítam tak tento koláč vyjde na 4-5 EUR podľa surovín.









Zaujímavy receptík,dala som do kk,urcite upeciem.