Špenátové halušky so syrom

redakcia - fotkaRedakcia, 18. augusta 2009 14:21
Ďalšie recepty »
4
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5  kg
2 ks
4-5  strúčikov
200 g
250 ml
100 g
1 ks
0,5 kg
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, vajcia, prelisovaný cesnak, soľ a vodu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto.

  2. 2

    Do vriacej osolenej vody postupne pretláčame cez sito na halušky pripravené cesto, necháme prevrieť a keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja urestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru.

  3. 3

    Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť. Halušky naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme parmezánom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist