4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, vajcia, prelisovaný cesnak, soľ a vodu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto.
- 2
Do vriacej osolenej vody postupne pretláčame cez sito na halušky pripravené cesto, necháme prevrieť a keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja urestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru.
- 3
Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť. Halušky naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu