Špenátové halušky so syrom

redakcia - fotkaredakcia, 18. augusta 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5  kg
2 ks
4-5  strúčikov
200 g
250 ml
100 g
1 ks
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, vajcia, prelisovaný cesnak, soľ a vodu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cesto.

  2. 2

    Do vriacej osolenej vody postupne pretláčame cez sito na halušky pripravené cesto, necháme prevrieť a keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Na panvici na troške oleja urestujeme na tenké pásiky nakrájané šampiňóny s kolieskami póru.

  3. 3

    Prilejeme smotanu, pridáme rozdrobenú nivu a necháme prevrieť. Halušky naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme parmezánom.

Diskusia k receptu

Vymazať
zdezda
sú vynikajúce, ja ich robím tiež, len ich uvarené zmiešam iba s bambinom a hotovo:-)))
Vymazať
evanaaa
Zaujímavé, koľko je tých receptov na tieto halušky, základ zväčša rovnaký, smotana, syr, len si vybrať čo komu chutí, každý má niečo pridané.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia