
Pečené šťavnaté prsia z morky s krutónovou prílohou
Tak toto je rada, ako spríjemniť v detstve zásadne odmietanú konzumáciu „suchého” mäsa z kuracích či morčacích pŕs....

Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....

Zemiaková trojhubová pre drevorubačov
Sýta domáca polievka bola, je o ostane vždy základom v slovenskej kuchyni. Túto zásadu sa...

Vianočná kapusta s údenym mäsom a zemiakmi
Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo.

Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec...

Mandľovo-škoricové Caro latté
Niečo na nedeľné poobedie:)..... recept mam z časopisu jednota:D... mala som doma všetko čo...

Zeleninová polievka s lyžicou nastojato
Pôvodne som tento recept nazval „Pečeňové nokerdlíky v redukovanej zeleninovej polievke“ – ááááále! Prečítal som si...

Fazuľkový prívarok
Hlásim sa k tým, ktorí vďaka svojim rodičom, ja osobne i prarodičom, menovite našej úžasnej babičke lady Ann, pri „variovaní“ s mladou fazuľkou, pamätajú výraz „šesťtýždňová“....

Polievka z konzervovanej zelenej fazuľky s doplnkami
Zeleninové polievky s maslovými „ňočkami“ mám rád od detsva. Vo všetkých ich obmenách a variantoch...

Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...

Jemná nekysnutá bábovka
Dostala som čerstve vajíčka tak som sa rozhodla niečo upiecť :) ku kávičke , čaju :)...

Huby s vajíčkom - jesenná pochúťka, skoro ako s podpňovkami
Teplá jeseň, majster nad majstrov, kúzelník s paletou farieb. Obľúbený čas mojej sladkej predobrej...

Kamilov Grécko-Slovenský cestovinový šalát (na každú príležitosť)
Tento šalát si môžete pripraviť vždy, keď budete mať chuť. A tú po prvom vyskúšaní...

Zemplínske plnené placky
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ...

Maslové rožteky po mojom
Teda „moje ako moje“! Nechal som sa (a rád) inšpirovať našou priateľkou na Varecha.sk, kuchárkou a zároveň prispievateľkou par excellence, @Cesminaz....

Sviatočná bašta
Toto , , papaníčko´´ zvyknem robievať medzi Vinaocami a Silvestrom. Varím ho vo viacerých variantách,...

Hliva kotúčová na slanine
Mám rád čerstvé huby vo všetkých ich variantoch v našom domácom „jedálničku”. Samozrejme najradšej mám tie...

Kura Rosty
... alebo kuracie prsia so sezamom, plnené Nivou a Eidamom na zemiakovej slame a podávané s...

Medvedie kurča
... alebo domáce kurča s medvedím cesnakom, baklažánovým hummusom a pečeným ružičkovým kelom...

Slivková jemná poduška, aj pod parené buchty
Určite sa už každý z Vás dostal do situácie, keď chcel klasický recept –vyšperkovať- niečim novým....

Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...

Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.

Zemiaková polievka s paletou vôní
Vďaka mojim štedrým hríbovým „3om kráľom“, prof. Krúpovi, Ďurkovi Davalovi a TibÝkovi Nagyovi, ...

Šakalý dych
Tento recept je nenafotiteľný, ale sľubujem, že v domácej kuchyni to zdokumentujem! Naposledy som fotil...

Polievka z lúskov so slaninkou
konečne po 100 rokoch som mala opäť čas a chuť pridať recept na Varechu ... ...

Teplý šalát zo strukovej fazuľky
Takto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám....