Gazdovské stehná

olinecka - fotkaolinecka, 14. septembra 2014
Gazdovské stehná
Foto: olinecka

Takyto bol naš dnešný obed.

6
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks s kožou
150-200 g
1 kg
podľa potreby
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme pod tečucou vodou a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Slaninu si pokrájame na kocky a opražime do zlatova.

    Gazdovské stehná - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme slaninu opraženu pridáme kyslu kapustu ,ktorú sme si scedili .Necháme pod prykryvkou dusiť 20 minút môžme dochutiť vegetou podľa seba.Takto pripravenou zmesou plnime stehna pod celou kožou.Pekáč vymastime a poukladané stehná okoreníme zmesou na kura,nesolime.Výpek bude kyslastý,pečieme na možnosti gril v rúre predhriatej 200 stupňov asi 90 mínut počas pečenia polievame výpekom .Podávame s ryžou a polejeme výpekom.Výborne!!!!Dobrú chuť.

    Gazdovské stehná - obrázok 3

Diskusia k receptu

havino
sranda, na kyslej kapuste ich pečiem celú zimu veru,dobrota, ale naplniť ňou by ma nenapadlo, ale čo by nie, ved dá sa kade čím, pre mňa zaujímavé




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia