...alebo domáce kurča s medvedím cesnakom, baklažánovým hummusom a pečeným ružičkovým kelom...
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2-3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| baklažánový hummus: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 2-3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
...najskôr treba kúpiť dobré domáce, alebo inak luxusne chované kurčiatko, potom treba mať v mrazničke medvedí cesnak...a môžme začať. Nakrájané šampiňóny som orestoval na šalotke, po chvíľke som pridal nakrájaný medvedí cesnak a dochutil som čerstvo mletým korením a soľou...
                                                     - 
                                                    2
                                                    
...keď to trošku vychladlo, pridal som nakrájané rožky a dve vajíčka, premiešal som a cvrkol som tam trošku mlieka. Kurča som naplnil zvnútra a aj pod kožu. Pokúsil som sa ho zatvoriť ihlicami a celé som ho natrel olejom s červenou sladkou paprikou, soľou a čerstvo mletým korením. Okolo kurčiatka som naukladal ružičkový kel, podlial som kvapkou (100ml ) vody a dal som do rúry na 76 minút a 180°C...
                                                     - 
                                                    3
                                                    
...s kurčiatkom som dal piecť aj baklažán, ale ten som najskôr popichal vidličkou. Po hodinke bol baklažán upečený, tak som z neho stiahol kožu a odstránil semená, pridal som cícer, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, sezamovú pastu tahini a soľ... ostatné spravil mixér. Môžem doporučiť...výborný dip...
                                                     - 
                                                    4
                                                    
...kurčiatko upečené, ružičkový kel tiež, baklažánový hummus rozmixovaný...tak ostáva už len popriať "dobrú chuť" :-)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu