Foto: enerrgizer
...alebo domáce kurča s medvedím cesnakom, baklažánovým hummusom a pečeným ružičkovým kelom...
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
|
|
2-3 ks |
|
2-3 ks |
|
3-4 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
500 g |
|
baklažánový hummus: | |
1 ks |
|
|
|
2-3 strúčiky |
|
1 PL |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL |
|
|
Postup
-
1
...najskôr treba kúpiť dobré domáce, alebo inak luxusne chované kurčiatko, potom treba mať v mrazničke medvedí cesnak...a môžme začať. Nakrájané šampiňóny som orestoval na šalotke, po chvíľke som pridal nakrájaný medvedí cesnak a dochutil som čerstvo mletým korením a soľou...
-
2
...keď to trošku vychladlo, pridal som nakrájané rožky a dve vajíčka, premiešal som a cvrkol som tam trošku mlieka. Kurča som naplnil zvnútra a aj pod kožu. Pokúsil som sa ho zatvoriť ihlicami a celé som ho natrel olejom s červenou sladkou paprikou, soľou a čerstvo mletým korením. Okolo kurčiatka som naukladal ružičkový kel, podlial som kvapkou (100ml ) vody a dal som do rúry na 76 minút a 180°C...
-
3
...s kurčiatkom som dal piecť aj baklažán, ale ten som najskôr popichal vidličkou. Po hodinke bol baklažán upečený, tak som z neho stiahol kožu a odstránil semená, pridal som cícer, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, sezamovú pastu tahini a soľ... ostatné spravil mixér. Môžem doporučiť...výborný dip...
-
4
...kurčiatko upečené, ružičkový kel tiež, baklažánový hummus rozmixovaný...tak ostáva už len popriať "dobrú chuť" :-)
Diskusia k receptu