Medvedie kurča fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 21. novembra 2011

...alebo domáce kurča s medvedím cesnakom, baklažánovým hummusom a pečeným ružičkovým kelom...

4-5
porcie
45 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2-3 ks
2-3 ks
3-4 ks
2 ks
500 g
baklažánový hummus:
1 ks
2-3 strúčiky
1 PL
2-3 PL
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...najskôr treba kúpiť dobré domáce, alebo inak luxusne chované kurčiatko, potom treba mať v mrazničke medvedí cesnak...a môžme začať. Nakrájané šampiňóny som orestoval na šalotke, po chvíľke som pridal nakrájaný medvedí cesnak a dochutil som čerstvo mletým korením a soľou...

    Medvedie kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...keď to trošku vychladlo, pridal som nakrájané rožky a dve vajíčka, premiešal som a cvrkol som tam trošku mlieka. Kurča som naplnil zvnútra a aj pod kožu. Pokúsil som sa ho zatvoriť ihlicami a celé som ho natrel olejom s červenou sladkou paprikou, soľou a čerstvo mletým korením. Okolo kurčiatka som naukladal ružičkový kel, podlial som kvapkou (100ml ) vody a dal som do rúry na 76 minút a 180°C...

    Medvedie kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...s kurčiatkom som dal piecť aj baklažán, ale ten som najskôr popichal vidličkou. Po hodinke bol baklažán upečený, tak som z neho stiahol kožu a odstránil semená, pridal som cícer, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, sezamovú pastu tahini a soľ... ostatné spravil mixér. Môžem doporučiť...výborný dip...

    Medvedie kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...kurčiatko upečené, ružičkový kel tiež, baklažánový hummus rozmixovaný...tak ostáva už len popriať "dobrú chuť" :-)

    Medvedie kurča (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Tak toto vyskúšam. Mám v mrazáku krabicu listov medvedieho cesnaku, práve som rozmýšľala čo s ním. Tak sa to vyriešilo.

Pridaj komentár k receptu: