Jemný jablkový koláč fotorecept

olineckaOlinecka, 59 ročná žena, Richnava, 7. novembra 2017 17:08
Ďalšie jej recepty »

Jemný jablkový koláč (fotorecept)Foto: olinecka

Tento koláč pripravíme na poslednú chvíľu, keď sa ohlásia hostia. Nie je náročný na čas, ale aj prípravu.

29 min
príprava
35-40 min
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
150 g
250 g (Palmarin)
2 ks
1 bal
Plnka:
5-6 ks
1 bal
podľa chuti
podľa potreby (alebo trstinový)
na vymastenie plechu
na posypanie
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Múku, prášok do pečiva, cukor práškový, zmäknuté maslo pokrájané, vajíčka si pripravíme na pracovnú dosku.

    Jemný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z ingrediencií pripravíme cesto, dobre ho vypracujeme a dáme na 1/2 hodiny do chladničky, aby sa nám dobre vaľkalo.

    Jemný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme plnku. Jablká postrúhame zmiešame s vanilkovým cukrom, škoricou a cukrom podľa sladkosti jabĺk. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech (30x40 cm).

    Jemný jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jablká rozložíme na celý korpus, rozvaľkáme druhú polovicu cesta a preložíme na vrch koláča, ktorý popicháme rovnomerne vidličkou, aby sa nám nevydúvali bubliny. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 35-40 minút do svetlohneda. Hotový koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist