Foto: olinecka
Upiekla som ju po prvy raz,dufam,že bude chutiť celej mojej rodine.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
250 g |
|
120 g |
|
500 ml |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
0,25 ml |
|
alebo ribezľovy džem podľa potreby na pomastenie korpusu |
|
|
|
|
|
1 bal. |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajca vyšľahame s cukrom dopenista pridame horucu vodu nie vriacu a nakoniec muku s praškom do pečiva.Zľahka premiešame .Ruru predhrejeme na 180stupňov pripravene cesto vylejeme do tortovej formy,ktorej sme naspodok dali papier na pe čenie a boky sme vymastili maslom a vysypali mukou.Pečieme 20-25minut.
- 2
Kokosovu mučku uvarime v 250 ml mlieka varime pomaly kym sa mlieko neodpari.Z pudingoveho prašku a zvyšneho mlieka ,vanilkou uvarime puding do ktoreho vmiešame za horuca 50g masla.Zvyšok masla vyšľahame s rumom a postupne vmiešame puding vychladnuty a kokosovu zmes.
- 3
Korpus v strede prekrojime a pokvapkame rumom natrieme džem a nato tretinu kremu.Uložime dalši plat a opakujeme postup.Na pomasteny plat poukladame v strede mandarinky a po bokoch kiwi nakrajane na platky.Želatinu pripravime podľa navodu a ešte teplu vylejeme na ovocie.Nechame stuhnuť boky omastime zvyškom kremu.
- 4
rum na pokvapkanie korpusu
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu