Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo.
5
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
200 g |
|
1 /250 ks /ml |
|
5 ks |
|
200 ml |
|
100 g |
|
podla chuti |
|
na dochutenie |
|
trocha |
|
2 lístky |
|
1 kg,údená |
|
1 PL |
|
štipka |
|
1 kg |
|
Postup
-
1
Kyslú kapustu si premyjeme a porežeme.2 cibule si očistíme,narežeme na drobno a speníme na oleji , do ktorého dáme pripravenú kapustu spolu s umytými krúpami. Krúpy si môžme namočit večer.Zalejeme vodou a dusíme.
- 2
Ked je všetko mäkké tak potom zahustíme kapustu.V smotane si rozmiešame múku a vlejeme do kapusty.Dochutíme vegetou poprípade octom,cukrom. Krkovičku si porežeme na plátky,ktoré udusíme na cibulovom základe s paprikou do mäkka. Zemiaky si uvaríme a môžme ich podávat v celku alebo ako zemiakovú kašu.
- 3
Na tanier sa podáva asi tak zemiaky,kapusta a na to plátok krkovičky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu