Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo.
5
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 /250 ks /ml | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
| na dochutenie | 
                                                             | 
                                                    
| trocha | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lístky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kg,údená | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kg | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kyslú kapustu si premyjeme a porežeme.2 cibule si očistíme,narežeme na drobno a speníme na oleji , do ktorého dáme pripravenú kapustu spolu s umytými krúpami. Krúpy si môžme namočit večer.Zalejeme vodou a dusíme.
- 2
 Ked je všetko mäkké tak potom zahustíme kapustu.V smotane si rozmiešame múku a vlejeme do kapusty.Dochutíme vegetou poprípade octom,cukrom. Krkovičku si porežeme na plátky,ktoré udusíme na cibulovom základe s paprikou do mäkka. Zemiaky si uvaríme a môžme ich podávat v celku alebo ako zemiakovú kašu.
- 3
 Na tanier sa podáva asi tak zemiaky,kapusta a na to plátok krkovičky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu