Vianočná kapusta s údenym mäsom a zemiakmi

gumkaci - bez fotkygumkaci, 7. decembra 2010

Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo.

5
porcií
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
1 /250 ks /ml
5 ks
200 ml
100 g
podla chuti
na dochutenie
trocha
2 lístky
1 kg,údená
1 PL
štipka
1 kg




Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu si premyjeme a porežeme.2 cibule si očistíme,narežeme na drobno a speníme na oleji , do ktorého dáme pripravenú kapustu spolu s umytými krúpami. Krúpy si môžme namočit večer.Zalejeme vodou a dusíme.

  2. 2

    Ked je všetko mäkké tak potom zahustíme kapustu.V smotane si rozmiešame múku a vlejeme do kapusty.Dochutíme vegetou poprípade octom,cukrom. Krkovičku si porežeme na plátky,ktoré udusíme na cibulovom základe s paprikou do mäkka. Zemiaky si uvaríme a môžme ich podávat v celku alebo ako zemiakovú kašu.

  3. 3

    Na tanier sa podáva asi tak zemiaky,kapusta a na to plátok krkovičky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia