Mäkké vianočné perníčky fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 28. novembra 2012
Mäkké vianočné perníčky (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tieto perníčky robíme každé vianoce milujeme ich:)......su hned mäkkučke:)

5 veľkých plechov
porcií
90 minút
príprava
10-15 minút
na 170-180 °C

Suroviny

500 g
190 g
3 ks
1 čl
1 čl
1 čl
125 g
125 g
1 ks na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr múku s práškovým cukrom preosejem, pridám maslo pridám ostatné suroviny a všetko spolu zmiesime.

    Mäkké vianočné perníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracovane cesto necháme 1-2 hodinky v chladničke.

    Mäkké vianočné perníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stuhnute cestíčko rozdelíme aby sa nam ľahšie rozvaľkovalo.

    Mäkké vianočné perníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyvaľkáme na cca 5 mm hrúbku.

    Mäkké vianočné perníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    formičkou povykrajujem a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru som si predhriala na 170 - 180 stupňov medovníčky natierame rozšľahaným vajíčkom(celým).

    Mäkké vianočné perníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečiem asi 10 minút ale strážte si ich aby náhodou neprihoreli:)....(podľa veľkosti a hrubky medovníčkou:)) Takto vyzerali tie moje po vybrati:)...rozvoniavali po celom okolí:D

    Mäkké vianočné perníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A ako je známe perníky sa ozdobuju ja som sa pokúšala ozdobovať(bielok,cukor praškový a citronova šťava)......no nato ja nemám nervy:D......a ani mi to niaako nejde.....čiže to dopadlo hrozne:Dhaním sa ale tu máte obrázok:D....ako to nemá vyzerať:D

    Mäkké vianočné perníčky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eva53
si veľmi šikovná, rozvoniavajú až sem k nám .-) pekné sú aj bez zdobenia, ja na to tiež nemám trpezlivosť..................a brušku je to jedno, či ozdobené alebo nie :-)
soncya
@Kajusiqq , máš ich pekné. polevu máš riedku, preto sa ti vzor rozlial. Treba trochu prihustiť preosiatym práškovým cukrom a urobiť na vrecku maličkú dierku. Ono to vôbec nie je umenie. Fakt!! :-)
denyany
skúsim možno na Vianoce tento recept. Aj moje prvé perníčky mali byť hneď mäkké, ale ešte vo februári boli ako skala. Ale to bolo dávno, dávno...
helca103
máš ich peknučké aj cesto sa mi pozdáva @Kajusiqq , ak Ti môžem poradiť potieraj ich ihneď po upečení, budú krásne lesklé. Ty si mladá a veľmi šikovná takže aj to zdobenie ešte doladíš chce to len prax :-)
drobulik22
Vyzera byt lahky recept vyskusam ho urcite. Prvy krat sama peciem cize asi tak :-)
ikebana
dnes upečené, sú skvelé, mňam. :) ♥☺♥ = 1*****

Zaujímavé video z archívu TV Varecha