Foto: bogar
konečne po 100 rokoch som mala opäť čas a chuť pridať recept na Varechu ... dúfam že sa bude páčiť :)......
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Takto som si nachystala suroviny ....
-
2
slaninku som nakrájala na malé kocky a tak isto aj zemiaky....
-
3
na masle som si orestovala cibuľku ... nakrájanú na nie úplne drobné kúsky...
-
4
pridala som slaninku chvíľku poopekala a pridala som čierne korenie ....všetko som chvíľku opražila...
-
5
pridala som mrazenú fazuľu a poopekala som z každej strany ... Ďalej som na opraženú fazuľku pridala všetky koreniny okrem muškátového orechu a petržlenovej vňati
-
6
pripravila som si bujón kým sa mi jemne pražila fazuľka .... kocku bujónu som zaliala vriacou vodou .... celé som to po rozpustení pridala ku zmesi s fazuľou a korením .... hodila som do polievky 2 bobkáče a nechala som prevrieť...
-
7
keď bola fazuľa mäkká(nie úplne) pridala som nadrobno nakrájané zemiaky a varila som kým neboli zemiaky mäkké ...
-
8
na záver som celú polievku zaliala kyslou smotanou ktorú som si pred tým rozriedila s mliekom a múkou(závisí od chuti kto chce riedku alebo hustú)..... polievku som nechala prevrieť a dochutila podľa potreby.... odstavila som ju zo šporáku a pridala som prelisovaný cesnak a ešte som ju dochutila p. vňaťou a muškátovým orieškom (jemne nastrúhať ) Môžte podávať s pečenou klobásou, špekáčkami, vajíčkom na tvrdo alebo podľa chuti ....
Ja som si ju trochu zjednodusil - bez slaniny, bujonu (taketo naozaj nepozivam :-)). A musel som vypustit majoranku. Ta mi nerobi velmi dobre.
a este raz dakujem za pochvalu :)