Foto: nikola166
Už dávnejšie som mala odložený tento receptík. No a teraz som sa ho rozhodla vyskúšať. Kto má rád presladené, tak určite odporúčam :D :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
4 kvapky |
|
60 g |
|
1 ks |
|
70 g |
|
1 ks |
|
Čokoládová plnka: | |
2 ks |
|
600 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Orechová plnka: | |
120 g |
|
90 g |
|
20 g |
|
150 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov, citrónovej šťavy a práškového cukru vyšľaháme uhý sneh, pridáme vanilkový cukor a došľaháme. Zľahka vmiešame rozšľahané žĺtky a po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 10 až 15 minút.
-
2
Vychladnutý piškótový korpus uvoľníme pomocou noža z plechu a preklopíme na suchú utierku, ktorú môžeme posypať práškovým cukrom. Odstránime papier a plát pomocou utierky zrolujeme.
-
3
Čokoládový puding rozmiešame v 200 ml mlieka a zvyšné mlieko dáme variť. Do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný puding a na miernom ohni uvaríme hustú kašu. Zaa občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s postrúhanou čokoládou vymiešame a pridáme kakaovú kašu. Nakoniec prišľaháme med s tuzemský umom.
-
4
Polku krému natrieme na rozvinutý vychladnutý plát.
-
5
Stužený tuk vymiešame s orechmi, cukrom a so sušeným mliekom. Vypracujeme hladkú masu a opatrne ju rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na približne rovnakú veľkosť, akú má piškótový korpus.
-
6
Z orechového plátu odstránime vrchnú fóliu a preklopíme na čokoládovú plnku.
-
7
Odstránime druhú časť fólie a všetky vrstvy opatrne zrolujeme.
-
8
Ozdobíme čokoládovou polevou a kúskami orechov. Necháme v chladničke pár hodín. U nás sa to nevydržalo, preto je aj na úvodnej fotke ešte nestuhnutý krém :) čo už :)
Diskusia k receptu