
Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes
Túto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj...

Špagetti vongole
Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu...

Torta trochu inak
Čo tak trošku zmeny a skúsiť trochu inú tortu než len čokoládovú alebo ovocnú? Tu je jedna torta...

Bravčové s červenou kapustou a bielou cibuľou na čiernom pive
Ďalšia chlapská lahôdka do „postupky“ vhodná pre všetkých gurmánov bez rozdielu pohlavia, veku a farby pokožky....

Šalát s hroznom
Jemne nakrájanú kapustu posolíme, okoreníme, zalejeme octom a olejom a podusíme.

Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...

Cuketové kolieska
Mala som doma lístkové cesto, napadlo ma upiecť nejakú rýchlovku s cuketovou pikantnou nátierkou. Tu...

Huby s vajíčkom - jesenná pochúťka, skoro ako s podpňovkami
Teplá jeseň, majster nad majstrov, kúzelník s paletou farieb. Obľúbený čas mojej sladkej predobrej...

Rizoto s hríbikmi na smotane a slaninke
Príprava: uvaríme bujón v 1 litri vody, sušené huby 10 minút povaríme a zlejeme ;-) /skúšala...

Kuracie prsia s mozarellou
Kuracie prsia rozrežeme, aby sme získali štyri rezne, osolíme a okoreníme.

Figy mandľami plnené v kokosovom orechu schované
A opäť figy, tentoraz sušené, inšpirovaná Colinarikou a doladené mnou, vznikla táto nepečená chuťovka......

Bezlepkové taštičky s malinami
Máte po ruke maliny a rozmýšľate, čo z nich napiecť? Tieto fantastické chrumkavé bezlepkové taštičky s...

Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....

Perníkový beránek
Všechny suché suroviny smícháme a zvlášť smícháme tekuté ( z vajec jen žloutky ). Pak tekuté...

Makové kocky
Múku si preosejeme, tuk necháme zmäknúť, mak pomelieme a s citróna nastrúhame kôru.

Cestoviny s tofu
jednoduchý a rýchly recept ak vám vyhladlo a nechce sa vám dlho vyvárať :)

Plnený kapustový list
Na rozpálenom oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, ochutíme korením a podusíme za stáleho...

Pesto troch chutí
Nejako si letím na receptoch "troch chutí" v poslednom čase. Pravda je taká, že som...

Minestrone - polievka
Recept som našla v novinách, ktoré vydáva coop jednota. Polievka je z dostupných surovín a...

Kačacie prsia s orechovou plnkou
Kačacie prsia narežeme, očistíme, usušíme a osolíme. Z ďalších prísad zmiešame plnku, ktorou...

Grilovaný zubáč na ružičkovom keli
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Uvarené zemiaky pretlačíme s maslom, smotanou a...

Bravčové srdcia s brokolicou
Bravčové srdiečka vyumývama a dáme variť do slanej vody do mäkka...

Mrkvový krém s prosciuttovými čipsami
Do orestovaného cibuľkového základu na oleji vložíme na kocky očistenú a nakrájanú mrkvu, podlejeme vývarom a varíme...

Slivková jemná poduška, aj pod parené buchty
Určite sa už každý z Vás dostal do situácie, keď chcel klasický recept –vyšperkovať- niečim novým....

Ovocné knedlíky
Dnes som varila ovocné knedlíky s čerešňami( z kompótu). Mojmu priateľovi som spravila radosť.

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...

Farebný šalát Caprese
Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.