Harlekýn od Mati

jg - fotkajg, 11. apríla 2012

Harlekýn od Mati. Nič komplikované, len nezabudni tú plnku robiť s predstihom. :)

Suroviny

Korpus:
5 ks
5 PL
5 PL
2-3 PL
Plnka:
175 ml
125 g (margarín)
100 g na varenie
Plnka2:
1 ks




Postup

  1. 1

    Plnka: 175ml mlieka zohriať, NIE UVARIŤ so 125g masla a 100g čokolády na varenie. Keď sa všetko rozpustí, treba to ručným ponorným mixérom alebo klasickým mixérom zmixovať nasledovne: 30 sec šľahať, 1 min pauza, 30 sec šľahať.

  2. 2

    Dať do chladničky. Plnka musí stáť min. 8 hodín. Najlepšie z večera do rána.

  3. 3

    Korpus: Vyšlahať 5 bielkov, do tuhých bielkov primiešať 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 5 žĺtkov, 5 polievkových lyžíc polohrubej múky, kakao (kakao podľa potreby, tak 2-3 lyžice – aby to bolo pekné hnedé)

  4. 4

    Upiecť na cca 150-170 stupňoch.

  5. 5

    Po odstátí plnku vyšľahať. Natrieť na korpus a na to dať vyšľahanú šľahačku.

Diskusia k receptu

3sandra3
joooj,,, veru dávno som nerobila,,, asi urobím cez víkend...dobrý nápad
mamatata2
O takej plnke som ešte nepočula, ale vyzerá lákavo a stojí za vyskúšanie. Ukladám do KK.
mojack
Suroviny na plnku treba opraviť. Skor rozdelit.
Mohlo by dôjsť k omylu pre kucharky. Ta smotana na slahanie nepatrí do surovin na plnku.

dorisa
ukladám, ďakujem...koláčov nie je nikdy dosť
3sandra3
Dnes som robila túto Tvoju tortu. Musím povedať, že cesto je výborné, dokonca je také vysoké, že som ho musela rozpoliť. Veľmi krásne, nadýchané. Síce ja som doň pridala aj trochu sóda-bikarbony. Čo sa týka krému, robila som ho presne podľa návodu, no keď som ho šľahala v záverečnej fáze, nebol dostatočne hustý. Bol redší, a tým pádom by to nebol krém, a nedal by sa použiť na koláč, tak som musela pridať práškovú parížsku šľahačku. Potom bolo všetko OK. Ten krém je výborný, som zvedavá, ako bude chutiť mojej rodinke. :-) Ešte mi, prosím, povedz, kde som urobila chybu v príprave krému. Ďakujem.