Harlekýn od Mati. Nič komplikované, len nezabudni tú plnku robiť s predstihom. :)
Postup
-
1
Plnka: 175ml mlieka zohriať, NIE UVARIŤ so 125g masla a 100g čokolády na varenie. Keď sa všetko rozpustí, treba to ručným ponorným mixérom alebo klasickým mixérom zmixovať nasledovne: 30 sec šľahať, 1 min pauza, 30 sec šľahať.
- 2
Dať do chladničky. Plnka musí stáť min. 8 hodín. Najlepšie z večera do rána.
- 3
Korpus: Vyšlahať 5 bielkov, do tuhých bielkov primiešať 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 5 žĺtkov, 5 polievkových lyžíc polohrubej múky, kakao (kakao podľa potreby, tak 2-3 lyžice – aby to bolo pekné hnedé)
- 4
Upiecť na cca 150-170 stupňoch.
- 5
Po odstátí plnku vyšľahať. Natrieť na korpus a na to dať vyšľahanú šľahačku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mohlo by dôjsť k omylu pre kucharky. Ta smotana na slahanie nepatrí do surovin na plnku.