kapustnica
kapustnica

Štedrovečerná kapustnica fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 24. decembra 2017
Štedrovečerná kapustnica (fotorecept)
Foto: olinecka

Tak táto kapustnica u nás je obľúbeným jedlom na Štedrý deň.

15 minút
príprava
55-70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,5 kg
500 g
5-6 ks
podľa potreby
1 hrsť
podľa potreby
podľa potreby
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu trocha opláchneme pod tečúcou vodou a dáme do hrnca dusíme pod pokrievkou pol hodiny. Mäso dáme do hrnca a povaríme do polomäkka, vyberieme pokrájame na kocky. Kapustu občas podlejeme vývarom z mäsa, aby neprihorela.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Huby si dáme do misky a zalejeme horúcou vodou, necháme zmäknúť. Do kapusty pridáme červenú sladkú papriku mletú, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti, postupne pridávame mäso, klobásy, ktoré prekrojíme na polovicu. Huby vyžmýkame a pokrájame na malé kúsky všetko spolu dusíme do zmäknutia.

  3. 3

    Tak a nakoniec sa necháme zlákať na jej dobrú chuť.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pri Štedrej večeri sa rozhodneme, pôstne či hriešne dobré. Všetkým Varechačom ako aj tímu Varechy krásne prežitie Vianočných sviatkov.

    Štedrovečerná kapustnica (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ostala už iba dilema - či sladučké bobaĺky, alebo túto kapustnicu? Ja by som uprednostnila bobaĺky! Takú dobrotu, akú si pripravila, by málokto odmietol!
Kým žila moja mama, kapustnica bola vždy bez klobásy, podĺa dlhoročnej tradície, aj keď neuznávame pôst, lebo môj ocec hovorieval, že hriech nejde do úst, ale z úst!
Prajem celej Vašej rodinke ešte krásne sviatočné dni!
@Astor (25.12.2017 11:51)

Pozdravujem a ďakujem za komentár. Naši doma chcú takto aby nebola ,ako polievka no dá sa pridať viac vývaru z mäsa a môže sa jesť,ako polievka.Krasny zbytok vianočných sviatkov.

Pridaj komentár k receptu: