Štedrovečerná kapustnica fotorecept
Foto: olinecka
Tak táto kapustnica u nás je obľúbeným jedlom na Štedrý deň.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kyslú kapustu trocha opláchneme pod tečúcou vodou a dáme do hrnca dusíme pod pokrievkou pol hodiny. Mäso dáme do hrnca a povaríme do polomäkka, vyberieme pokrájame na kocky. Kapustu občas podlejeme vývarom z mäsa, aby neprihorela.
-
2
Huby si dáme do misky a zalejeme horúcou vodou, necháme zmäknúť. Do kapusty pridáme červenú sladkú papriku mletú, soľ a čierne mleté korenie podľa chuti, postupne pridávame mäso, klobásy, ktoré prekrojíme na polovicu. Huby vyžmýkame a pokrájame na malé kúsky všetko spolu dusíme do zmäknutia.
- 3
Tak a nakoniec sa necháme zlákať na jej dobrú chuť.
- 4
Pri Štedrej večeri sa rozhodneme, pôstne či hriešne dobré. Všetkým Varechačom ako aj tímu Varechy krásne prežitie Vianočných sviatkov.
- 3
na štedrovečernom stole dľa mojich predkov-bez mäsa..bez klobásy..
Kým žila moja mama, kapustnica bola vždy bez klobásy, podĺa dlhoročnej tradície, aj keď neuznávame pôst, lebo môj ocec hovorieval, že hriech nejde do úst, ale z úst!
Prajem celej Vašej rodinke ešte krásne sviatočné dni!
Pozdravujem a ďakujem za komentár. Naši doma chcú takto aby nebola ,ako polievka no dá sa pridať viac vývaru z mäsa a môže sa jesť,ako polievka.Krasny zbytok vianočných sviatkov.
Aj u nás ocec ,ďakujem.Krasne sviatky.
U Teba dusená kapusta, u nás kapustnica ,ako som napísala môže sa pridať viac vývaru z mäsa.Krasny dník, ďakujem.