Orechové tortičky s mascarpone krémom
Kvetoslava Sláviková
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 28. februára 2022
šéfcukrárka Hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 28. februára 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
30 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
7 PL mleté |
|
4 PL |
|
Krém: | |
200 g |
|
5 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajcia a cukor vyšľaháme. Pridáme mleté orechy a múku, cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme 15 až 20 minút pri 180 stupňoch.
- 2
Z vychladnutého upečeného plátu formičkou povykrajujeme kolieska.
- 3
Krém pripravíme tak, že zmiešame mascarpone s Nutellou. Tortičky naplníme (pospájame) krémom a ozdobíme podľa fantázie.
Tiež orechový zákusok:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu