Ježko

renama - fotkarenama, 25. novembra 2012
Ježko
Foto: renama

Tento dezert poteší nielen deti. Ja som ho vytvorila pre návštevu a ježkovia zmizli skôr ako som stihla ochutnať aj ja. Tak asi bol Zobraziť celý popisTento dezert poteší nielen deti. Ja som ho vytvorila pre návštevu a ježkovia zmizli skôr ako som stihla ochutnať aj ja. Tak asi bol dobrý ;)

Suroviny

5 ks
50 g
1 balenie
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kivi očistíme, prekrojíme. Napichujeme na chrbátik prerezané mandle. Keď máme pripravené, ježkov ponoríme do čokoládovej polevy. Ide to jednoduchšie ako polievať........skúsila som ;) . Dozdobíme cukríkmi.

    Ježko - obrázok 1

Diskusia k receptu

amia
tie sú nádherné, dobrý nápad ovocie, čoko, mandle, kk
paeva
aj zospodu je čokoláda? myslím, že by sa dalo použiť aj iné ovocie, tiež neľúbim kivi
renama
Ďakujem za milé komentáre, @paeva áno aj zospodu je čokoláda, keďže som to celé ponárala do čokolády :)
valeri
výborný dezert, hlavne pre detičky, ale ani ja by som nepohrdla :-)). Mojim vnúčatkám urobím, keď najbližšie prídu.
smajliqa
hrusky v cokolade by bola asi este vacsia delikatesa, ale je to super napad aj s kivi,, take svieze,,, mnam... dobrota :) urobim na oslavu mojich narodenin,, vdaka za napad :)
medulienka122
je to strašne zlaté, tiež musím vymeniť kivi za niečo inšie, z neznámych príčin som naň alergická, ešte ani do ruky nemôžem zobrať, vyhodia sa mi na dlani vyrážky a po zjedení mi opuchne jazyk a celá pusa,:-( ale niečo už vymyslím...
sonulienka
@medulienka122 nakopla si ma. Keď budem chcieť robiť ježkou najprv sa poobzerám po formičkách na veľkonočné vajíčka potom upečiem piškótu a povykrajujem touto formičkou ježka.Aspoň dúfam,že sa mi to podarí.
renama
@sonulienka , mňa napadlo, že na vianoce skúsim namiesto kivi urobiť ježka z kokosových gulí . Cesto sa bude dať krásne vymodelovať a ostatné bude hračka ;)
medulienka122
sonulienka, potom daj vedieť, veľmi by ma potešila iná alternatíva na ježkov:-), ty si kreatívnejšia, ja sa radšej prikmotrím, akoby som mala pohnúť rozumom, chi...:-), ináč- Renama, sú fakt milé:-)))
remcula
Super nápad, krásné i pro děti, určitě vyzkouším!!
janav
Kiwi vraj nie je ovocie vhodne pre deti do 5 rokov, vyssia sanca alergie ako u ineho exotickeho ovocia. Vyskusam s hruskami, syn na nich prave leti :) Velmi mily recept!
enge149
veľmi pekné,vyskúšam,každé južné ovocie treba dobre umyť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia