Špagety Aglio olio con pepperoncino

piglin - fotkapiglin, 30. apríla 2010
Špagety Aglio olio con pepperoncino
Foto: piglin

moje najobľúbenejšie...milujem keď sa zakusnem do malých štiplavých, chrumkavých čili papričiek

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dg
6 strúčikov
1 dl
4 ks




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme al dente. Na olivovom oleji fritujeme do chrumkava cesnak, pridáme petržlenovú vňať (ja dávam celé lístky, urpažia sa do chrumkava). Pridáme soľ. Strekneme trošku citrónovej šťavy (pár kvapiek stačí). Cesnakový olej odstavíme z ohňa, a pridáme malé čili papričky. Ja zvyknem jeden rozdrviť, a zvyšné 3 dám celé.

  2. 2

    Špagety premiešame s horúcim cesnakovým olejom, na tanieri posypeme parmazánom.

Diskusia k receptu

marlen
chúťky máme rovnaké, s tou citrónovou šťavou som to ešte neskúšal. a pre citlivých - pálivosť čili sa v tuku sa zmierňuje, ale nie až tak veľmiiii
sovka62
Toto určite vyskúšam. Štipľavé my môžeme a cesnak tiež dávame asi všade (okrem torty).
sjuz
Milujem. Robievam tak, že do oleja dám cesnak - na hrubšie nakrájané strúčiky, nadrobno sušenú čili, popražím do zlata, osolím a celé premiešam s cestovinami. Je to fakt pochúťka:)
jarco
Už som si takéto špagety dávno nerobil, ďakujem za pripomenutie :-)
barus87
Jednym slovom MNAM! Len pre slabsie natury - velke mnozstvo riadne znizi tlak




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia