Foto: eldina
robievam z cesta,ktoré ťahám,ale teraz som nemala čas a aj som mala cesto na pitu a baklavu z Bosny/5OOgr/-tak som ho musela minúť..:)Krompir Zobraziť celý popisrobievam z cesta,ktoré ťahám,ale teraz som nemala čas a aj som mala cesto na pitu a baklavu z Bosny/5OOgr/-tak som ho musela minúť..:)Krompir je po srbsko-chorvátsky zemiak,z toho ten názov..
príprava
na 18O °C
Postup
-
1
potrebujeme:
-
2
najprv si dáme rozpustiť maslo+ kyslú smotanu
-
3
zemiaky si nakrájame na malinké kocky/nemala som čas,tak som ich na veľkom struháku postrúhala/,cibuľu si taktiež nakrájame na kocky ,osolíme a okoreníme/nebáť sa soliť,zemiaky "pijú" soľ/.počet zemiakov a cibule nie je smerodajný,ja som použila toľko ---------------------------------------------------------------------------------------------
- 4
na plát cesta vrstvíme ochutené zemiaky s cibuľou
- 5
pokvapkáme rozpusteným maslom so smotanou/aby krompiruša nebola suchá/
- 6
zvinieme a položíme na plech,povrch pretrieme zvyšným maslom+smotanou,
- 7
dáme piecť na 180 stupňov,cca 4O minút/čas je odoka,vidíme,kedy je hotová/. vyzerá takto:
- 8
ešte horúcu Krompirušu potrieme kyslou smotanou a hned podávame/môžme so šalátom Satrica,recept je medzi mojimi dalšími receptami/
- 4
zemiak je po chorvatsky krumpir, po srbski krompir !!!!!!!!!
k jedlu nemáš nič?
ako burek sa sirom - tvarohový a
burek sa mesom
alebo mesom.