Kokosovo-čokoládová bábovka
Foto: mojaradost
Kombinácia kokosu s čokoládou je výborná, nám veľmi chutila.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múky zmiešame so solamylom, práškom do pečiva a preosejeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Do misky dáme žĺtky a cukor, vyšľaháme do peny, pridáme zmäknutú heru a spolu vyšľaháme. Pridáme um, nahrubo nastrúhanú čokoládu a kokos. Potom vareškou zamiešame striedavo múku a sneh z bielkov.
- 2
Cesto dáme do vymastenej a kokosom vysypanej bábovkovej formy a upečieme. Teplota 180 °C asi 30 minút alebo podľa potreby. Vyskúšame špajdľou.
- 3
Bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy, potrieme nutellou a čokoládovou polevou. Ešte nie celkom stuhnutú polevu posypeme strúhaným kokosom. Necháme postáť, aby sa chute spojili a môžeme podávať napr. ku kávičke. Dobrú chuť!
Tiež Čokoládová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu