Soté na hrášku a fazuľke

hanee - fotkahanee, 9. augusta 2012 19:46
Ďalšie recepty »
Soté na hrášku a fazuľkeFoto: hanee

Na brane som nasla oznam, ze nam buduci tyzden budu prerabat elektrinu,mame ratat s celodenou odstavkou elektriny na jeden, max dva dni. Tak som sa miesto nakupu pekne vratila domov a nakukla do mrazaku a ladnicky co vsetko mozem spotrebovat a nevystavit zbytocne teplotam a znehodnoteniu.

8
porcií
20 min
príprava
100 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cibulu osupene, nakrajame na kocky, a oprazime na rozpalenom oleji, tak 3 minutky, do sklovita. Pridame mletu cervenu papriku, rychlo opecieme a pridame umyte, na kocky nakrajane masko. Popekame zo vsetkych stran pridame korenie a sol, zalejeme horucou vodou a nechame prikryte dusit na miernom ohni hodinku, resp do makka.

  2. 2

    Ked je masko hotove, pridame, umyte, na vacsie kocky pokrajane zemiaky. Varime asi 25 minut, zemiacky by mali byt uplne makke. V tejto faze som do hrnca tak tri krat hrabla tym nastrojom, ktorym vyrabate zemiakove pyre. U nas tomu vravime "pučič", co zrejme nebude spisovny vyraz .o)) Robim to pre to, aby sa rozvarene zemiacky uvolnili do stavy a zahustili ju a nemusela som do toho zbytocne sypat na zahustenie muku.

  3. 3

    Dve minutky pred koncom vsypeme scedenu konzervu hrasku, alebo tak pol pohara mrazeneho a konzervu fazulky ktoru mate radi. Ja som mala bielu fazulu v rajcinovej omacke a dala som len pol konzervy, lebo maska som nemala zbytocne vela.

  4. 4

    Ako prilohu sme si dali len cerstvo upeceny chlebik a nic lepsie si k tomu ani predstavit neviem .o)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist