Foto: jerica
@jerica inšpirácia z viacerých pridaných receptov na varecha.sk , skombinovala som si suroviny . Nevedela som aký názov dať , napadol ma len Zobraziť celý popis@jerica inšpirácia z viacerých pridaných receptov na varecha.sk , skombinovala som si suroviny . Nevedela som aký názov dať , napadol ma len sendvič,hoci sendvič je z čistej múky ako na vodové rohlíky a preto SENDVIĆ - ináč.
príprava
na 200-180 °C
Postup
-
1
400g múka hladká + 300g múka ciabatta (LIDL)
-
2
10g sušené droždie
-
3
100g kuskus
-
4
suché suroviny dobre premiešame
-
5
premiešané zalejeme 500mll vlažnej vody
-
6
pridávam sušené paradajky s paprikou a cesnakom v olivovom oleji (spolu 100ml) / moje vlastné /
-
7
pridáme:1 kávová lyžička soľ
-
8
pridáme : 1 polievkovú lyžicu ocot
-
9
pridáme : 1 polievkovú lyžicu kyslú smotanu
-
10
pridáme : 1 kávovú lyžičku medu
-
11
všetky suroviny dobre premiešame
-
12
pomúčené cesto prikryté odložíme na teplé miesto vykysnúť,
-
13
po dva a pol hodine vykysnuté cesto
-
14
cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely , pomúčime každý jeden diel som zľahka pootočila , je to vidieť ale veľmi slabo , bol problém so svetlom hoci som to robila niečo po 14 hodine poobede, preložím do plechu vystlaný pečiacim papierom (ničím som nenatierala!)
-
15
do každej štricle spravím ostrým nožom jemné ryhy , potriem vodou !
-
16
celý plech prikryjem alobalom ,
-
17
do rúry na spodnú časť dám kastrólik s vodou na odparovanie, plech so sendvičom dám piecť do vyhriatej rúry na 200°C pečieme 25"minút, znova postriekam vodou a stiahnem teplotu na 180°C , pečiem 10"minút , potom ďaľších desať minút odokryté pokiaľ nevidím ružovú kôrku ,
-
18
upečené znovu postriekam , dám vychladnúť na mriežku . foto : hotovo
-
19
foto v reze ,
-
20
moje sušené paradajky , paprika s cesnakom v olivovom oleji s rozmarínom a posekanou bazalkou, z toho som odobrala do cesta na sendvič .
Na vareche sú iné odborníčky na chlieb s pečivom , taká @tizian alebo @egreska , nepoviem keď priradím k nim @sjuz ale aj ďaľšie , ešte nesmiem zabudnúť na @tetrisss tá ma nakopla do pečenia chlebíka, sice jej recept na nemiesený chlieb, tých šikovných by bol dlhýýýý rad na ležatú osmičku .
A musím pochváliť aj vyfotený postup, tak to teda áno, podľa tohto sa už môže do toho poustiť aj menej skúsená kucháročka.
@kata50 @palokuchki ďakujem za milé kometíky:-)
Sendviče sú krásne nadýchané, velmi rada by som si pochutila:)