SENDVIČ - ináč fotorecept

jerica - fotkajerica, 3. novembra 2011
SENDVIČ - ináč (fotorecept)
Foto: jerica

@jerica inšpirácia z viacerých pridaných receptov na varecha.sk , skombinovala som si suroviny . Nevedela som aký názov dať , napadol ma len Zobraziť celý popis@jerica inšpirácia z viacerých pridaných receptov na varecha.sk , skombinovala som si suroviny . Nevedela som aký názov dať , napadol ma len sendvič,hoci sendvič je z čistej múky ako na vodové rohlíky a preto SENDVIĆ - ináč.

15 minút
príprava
45-50 minút
na 200-180 °C

Suroviny

400 g
300 g
10 g
100 g
1 kl
500 ml, vlažná
100 ml
1 PL
1 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    400g múka hladká + 300g múka ciabatta (LIDL)

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    10g sušené droždie

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    100g kuskus

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    suché suroviny dobre premiešame

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    premiešané zalejeme 500mll vlažnej vody

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridávam sušené paradajky s paprikou a cesnakom v olivovom oleji (spolu 100ml) / moje vlastné /

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridáme:1 kávová lyžička soľ

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridáme : 1 polievkovú lyžicu ocot

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pridáme : 1 polievkovú lyžicu kyslú smotanu

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pridáme : 1 kávovú lyžičku medu

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    všetky suroviny dobre premiešame

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    pomúčené cesto prikryté odložíme na teplé miesto vykysnúť,

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    po dva a pol hodine vykysnuté cesto

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely , pomúčime každý jeden diel som zľahka pootočila , je to vidieť ale veľmi slabo , bol problém so svetlom hoci som to robila niečo po 14 hodine poobede, preložím do plechu vystlaný pečiacim papierom (ničím som nenatierala!)

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    do každej štricle spravím ostrým nožom jemné ryhy , potriem vodou !

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    celý plech prikryjem alobalom ,

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    do rúry na spodnú časť dám kastrólik s vodou na odparovanie, plech so sendvičom dám piecť do vyhriatej rúry na 200°C pečieme 25"minút, znova postriekam vodou a stiahnem teplotu na 180°C , pečiem 10"minút , potom ďaľších desať minút odokryté pokiaľ nevidím ružovú kôrku ,

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    upečené znovu postriekam , dám vychladnúť na mriežku . foto : hotovo

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    foto v reze ,

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    moje sušené paradajky , paprika s cesnakom v olivovom oleji s rozmarínom a posekanou bazalkou, z toho som odobrala do cesta na sendvič .

    SENDVIČ - ináč (fotorecept) - obrázok 20

Diskusia k receptu

jerica
dávka a množstvo je pre štvorčlennú rodinu .
katkat
to je prekrasny chlieb! ako si tam postupne pridavala tie ingrediencie, tak ma to stale viac a viac prekvapovalo, pri tych paradajkach uz som kompletne slintala, mnam!:) a krasne sa ti vydaril... ked nazbieram odvahu, skusim
sonulienka
To je krása a určite aj dobré si šikulka skúsila by som ale nemám tú zaváraninu ale ostané suroviny áno mohlo by to byť aj bez toho alebo to už zmení chuť a nebude to ono.Toto vyzerá božsky.
jerica
@sonulienka , stačí dať čo ťa napadne a sama si zvoliť chuť , len to množstvo dodržať , recept je presne stavaný na udané množstvá, keď máš možnosť posekané sušené paradajky s cesnakom a nezabudnúť tam potom dať jednu PL oleja. Myslím si že si skúsená kuchárka a vieš si prispôsobiť suroviny , nemala by si mať problém.
maartina
super ...tak na tento receptík som sa veľmi tešila ...keby nebola taká neskorá nočná hodina, tak idem hneď zamiešať na cesto
sovka62
Nádherná štruktúra, určite bol rovnako dobrý ako tvoje chlebíky. Tá bio pekáreň, ktorú máš v susedstve má asi smolu.....
tatranka
Šup! Jarka už mám tento tvoj ohromný recept v KK.Si veľká šikovnica.Tie sušené paradajky som si urobila tiež.Je to ohromná ingrediencia.Viem si predstaviť chuť toho cestíčka.Určite,určite,upečiem.
rela
@jerica nepečie ale kúzlí. Zbiehajú sa mi slinky - mooožno raz vyskúšam aj ja.
nika60
Musím len pochváliť je to krása. Chcem tvoj recept vyskúšať a preto ukladám do kk.
danculka
Tiež používam do pekárničky túto múku z lidla a miešam ju so 650 z čistej ciabatty sa mi nepáčil,,,máš ich peknučké...
babi
Všetky superlatívy a chvály, už boli napísané, neostáva mi nič iné len sa k nim pridať @jerica je veľká odborníčka na chlieb, recepty stále vylepšuje a každý je výborný. Tan kuskus v recepte je veľmi zaujímavý. @sovka má pravdu, tá biopekáreň má v tebe veľkú kokurenciu. Bagety- sendvič- už určite vyskúšam, keď na ne netreba tvoj "špéci" plech.
vavan
náááádherný krásne nadýchaný mňaaaaaam
babav
Perfektny recept.....sikulka si.... prevelika !
jerica
Dievčatá ja som pri zemi , ďakujem vám za komenty , ale to sú všetko moje experimenty , našťastie prudko jediteľné.
Na vareche sú iné odborníčky na chlieb s pečivom , taká @tizian alebo @egreska , nepoviem keď priradím k nim @sjuz ale aj ďaľšie , ešte nesmiem zabudnúť na @tetrisss tá ma nakopla do pečenia chlebíka, sice jej recept na nemiesený chlieb, tých šikovných by bol dlhýýýý rad na ležatú osmičku .
palokuchki
Jarmilka upiekla si dalsi vynikajuci chlebik. Musim sa uz inspirovat od teba a nieco take upiect. Ja stale robim obycajny chlieb s bielou a raznou mukou. Najviac sa mi tam pacia tie paradajky.
zitar
Vééľmi, ale vééľmi pekné, už sa teším keď tento sendvič vyskúšam. Musím ale kúpiť sušené paradajky a niektorý večer idem na to.
A musím pochváliť aj vyfotený postup, tak to teda áno, podľa tohto sa už môže do toho poustiť aj menej skúsená kucháročka.
jerica
@zitar , nelám si hlavu nad sušenými paradajkami , len si daj čo máš v komore , alebo aj nič , potom stačí len jednu polievkovú lyžicu oleja a je to "finito" ja som predtým dala olivy , zelené aj čierne tiež prudko "jediteľné":-))
@kata50 @palokuchki ďakujem za milé kometíky:-)
tetuska
už s teším, kedy vyskúšam, a ten kuskus to je zaujímavé...
cica2


Sendviče sú krásne nadýchané, velmi rada by som si pochutila:)
hubata
Krásne sendviče, až sem cítiť vôňu, ani k nim netreba žiadnej salámy.... A o recept ako sušíš rajčiny @jerica nemôžem poprosiť? Veľmi pekne ďakujem za ochotu. Môj email je jvg@zoznam.sk. Ešte raz ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia