Broskyňa Melba - rýchly letný dezert fotorecept
Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 30. augusta 2010
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 30. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Poháre dáme asi na pol hodiny schladiť do chladničky. Na spodok pohára dáme zmrzlinu.
- 2
Cukor, červené víno, citrónovú kôru a maliny necháme zvariť, zmes rozmixujeme a vychladíme. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Na zmrzlinu položíme vnútornou stranou broskyňu.
- 3
Ozdobným vrecúškom nastriekame okolo hrubý pás šľahačky a prelejeme ho malinovo–vínovou zmesou. Môžeme ozdobiť grilážou alebo rôznymi plátkami sladkého cesta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No ale tento recept je ešte starší a vznikol na počesť austrálskej koloratúrnej speváčke Helen Mitchelovej, ktorá si v umeleckom svete vravela Nellie Melba, bol to prelom 19. a 20. storočia.