Cibuľová marmeláda fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 12. augusta 2011
Cibuľová marmeláda (fotorecept)
Foto: sjuz

Táto zaváranina je vynikajúca, a zvláštne je, že vôbec nechutí po cibuli. Má osviežujúcu chuť, a podáva sa k jahňacine, zverine alebo Zobraziť celý popisTáto zaváranina je vynikajúca, a zvláštne je, že vôbec nechutí po cibuli. Má osviežujúcu chuť, a podáva sa k jahňacine, zverine alebo k divine, no je vhodná aj na slané koláčiky z lístkového cesta ktoré sa podávajú teplé ...a vôbec, fantázii v podávaní sa medze nekladú:) Perfektné je, že je úplne bez chémie a pomocných želírovacích prípravkov.

2-2 1/2 hod minút
tepelná úprava

Suroviny

1, 25 kg nakrájaná na tenké kolieska
3 PL
1 kg
500 ml
1 a 1/2 ČL zabalené v gáze
2 ČL




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a posypeme soľou. Premiešame a necháme hodinu odpočívať. Potom opláchneme a vysušíme.

    Cibuľová marmeláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme ocot, cukor a vrecko s klinčekami, uvedieme do varu a povaríme na miernom ohni cca 5 minút.

    Cibuľová marmeláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme cibuľu, rascu, znova uvedieme do varu. Penu, ktorá vzniká zbierame, a znížime teplotu na minimum. Varíme cca 2- 2 a 1/2 hodiny, kým sirup nezhustne a cibuľa nie je zlatohnedá.

    Cibuľová marmeláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstavíme zo sporáka a necháme stáť pár minút. Zmes dáme do pohárov. Dá sa hneď jesť, ale skladovaním sa jej chuť zlepší. Môže sa skladovať až dva roky. Z uvedeného množstva mi vyšlo 7 stredných pohárikov.

    Cibuľová marmeláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplníme do pohárov a dobre uzavrieme.

    Cibuľová marmeláda (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danculka
Vyzerá to super a k jahňacine to môže perfektne chutiť,ukladým...
elantra
tiez ukladam, vyborny napad a cibulu mam velmi rada
pivonka
Nezvyčajný recept. Tá chuť je možno aj nasládla?
sjuz
je to také sladko-kyslé, a veľmi chutné:), som vylizovala hrniec normálne...:)))
tatranka
My takto z cibuľového sirupu liečime kašeľ a chrípku.
sjuz
áno, aj my:) - ale miesto cukru dávame med
helca103
cibulu mám rada,ale takúto úpravu som veru ešte nevidela. Ukladám a vyskúšam,lebo som veľmi zvedavá na tú chuť.
frezia68
Zasa niečo nové,neobyčajné a určite vyskúšam.Cibuľa visí na balkóne ,síce pomer cukru k cibuli je dosť vysoký,ale viem si to predstaviť aj k bravčovému,aj k roláde,fašírkam a pri posedení,kde je viac jedál,bude ako zaujímavý sladko-kyslý doplnok,nie len baranie rožky,uhorky,papričky,brusnice...lebo cibuľa je u nás obľúbená.
zdezda
fantázia, už som si tvoj receptík uložila a určite aj urobím takúto cibuľu:-)
alexdidi
Vyzerá to výborne a keďže cibuľu máme radi, tak túto pochúťku určite vyskúšam....
alexdidi
Ešte jedna otázka: dáme do pohárov, dobre uzavrieme a vydrží aj 2 roky....netreba už sterilizovať?...a do pohárov ukladať ešte teplé?
julica
Niečo podobné robievam k mäsu, len nesterilizujem, používam červenú cibuľu aj trošku vína. Prekvapuje ma tá krásna farba, fakt super :)
sjuz
alexdidi - nesterilizuje sa, len teplé do pohárov. vraj vydrží dva roky. Tak uvidíme:), ale možno ak chceš môžeš dať na chytenie viečka... ja som to ale robila ako darčeky pre zajtrajších návštevníkov na našej záhradnej párty, takže mi veľa nezostane:))
ďakujem vám:)
evusik
o tomto recepte som už počula, ale nikdy nerobila... normálne si ma navnadila....určite urobím :-)
jerica
prvé gratulujem k včerajšej Zuzanke , (oktáva platí) , super dobrý recept,myslela som v prvom momente ako som začala čítať že je to med,recept možeš spraviť v každom období, dobre že nie si odkázaná na sezónne ovocie,cibuľa máš stále.Pri chrípke ako by smet:-))urobím z polovičnej dávky:-)
dorisa
Aj mne sa páči tvoj recept. Cibuľu milujem v akomkoľvek stave. Mám aj červenú aj žltú svoju cibuľu, vyskúšam. Ďakujem.
dorisa
...a zabudla som: Prajem ti výhru, zaslúžiš si za originalitu, podľa mňa.
kuchticka
Dobry recept @sjuz. Urcite to tiez spravim, lebo cibulu mam velmi rada a asi pouzijem vinny ocot, alebo vino, ako @julica . Len musim odhadovat mnozstvo. @julica , ak mas vyskusane napis, alebo daj priamo recept. vdaka.
Ked to nalejem horuce do nahriatych poharov vicka vzdy prichytnu, nemusim sterilizovat. Mam vyskusane na inych zavaraninach.
sovka62
Tak toto ma dostalo. Asi by som neskúšala, neviem si predstaviť tú chuť, ale keďže si recept pridala ty, spoľahnem sa, že to bude dobré. Vyskúšam, už teraz som zvedavá. Vyzerá to ako cibuľa v karameli, veľmi pekné.
tinca
@sjuz podľa mňa si horúca knadidátka na výhru. Určite vyskúšam, ten nápad s vínom sa mi páči tiež. Ukladám do KK:)
hubata
íííha .... toto som ešte nepočula! Tak teda: až ja budem mať raz záhradu ..... veď to poznáte. Pre istotu recept s dovolením ukladám, aby sa mi nestratil. Ďakujem.
mamatata2
Super, fantázia, stojí za vyskúšanie, už aj ukladám a zajtra robím.
3sandra3
jééémine, no toto,,, o takejto cibuľovej marmeláde som ešte teda vôbec nepočula,,,ale páči sa mi a určite ju vyskúšam....
sjuz
ja vám všetkým úprimne ďakujem za záujem a pekné komenty, naozaj:)!, včera som rozdala rodine, tiež sú zvedaví na tú chuť:), a priznám sa , bola na to zvedavá, aj ja ale keď som to ochutnala, prekvapilo ma to - sladko-kyslé, príjemné.A nabudúce skúsim s vínom:)
skaredec
Zdravim a dekuji za recept ... tak jsem vyzkousela.V malinkych upravach,ale vysledek stal za to.Ocet jsem pouzila vinny,cukru na mnozstvi cibule opravdu kilo.Nemela jsem platynko na hrebicky,tak jsem pak vybirala hodnou chvili ... Jeden poznatek nakonec- pokud mate velkou cibuli,jako ja - od souseda velkofarmare ... pestuje asi na 20 hektarech ... tak radeji prekrojte na poloviny nebo ctvrtiny,lepesepak plni do sklenic a pozdeji vybira.Ted mu musimjeste jednu zavareninu podarovat.
sjuz
@skaredec - som rada, že sa podarilo a je spokojnosť:)
ešte že čo na to sused:))
onika
Super recept, perfektny vysledok. Len som zmenila zltu cibulu za cervenu. Manzel kupil jahnacie maso ale ja som nejak neodhadla cas a k masu som to este nemala hotove tak som to jedla iba take polohotove. Ale uz sa tesim na ranajky. Dcerka sa ma pytala, ci si to moze natriet na chleba do skoly ))))
modrykamen
Cibuľu na akýkoľvek spôsob. V chladničke mám vždy kvôli rýchlovkám v pohári opraženú cibuľu pod mäso, alebo opraženú cibuľu do zlatova na poliatie pirohov, halušiek, zemiakov, ryže a pod. Ale robím to na masti. Tento recept ma doslovne dojal. Nádhera! A v chladničke pribudne tretí pohár s cibuľou. Vlastne štvrtý, lebo v tom mám vždy pripravenú zápražku. Teda ešte dva malé poháriky s paprikovým a paprikovo-paradajkovým krémom. Tak a ide sa variť cibuľa.
babidka
Robila som viackrat , len sa mi zdalo ze je tam toho cukru privela a tak som dala iba pol kila .Uplne stacilo , je to aj tak sladke akurat :-)
ketrin012
Prave som dorobila, pridala som navyse feferonku, lubime troška pikantne, ale souhlasím s menej cukrom, inak je to uzasna chuť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia