Foto: sjuz
Táto zaváranina je vynikajúca, a zvláštne je, že vôbec nechutí po cibuli. Má osviežujúcu chuť, a podáva sa k jahňacine, zverine alebo Zobraziť celý popisTáto zaváranina je vynikajúca, a zvláštne je, že vôbec nechutí po cibuli. Má osviežujúcu chuť, a podáva sa k jahňacine, zverine alebo k divine, no je vhodná aj na slané koláčiky z lístkového cesta ktoré sa podávajú teplé ...a vôbec, fantázii v podávaní sa medze nekladú:) Perfektné je, že je úplne bez chémie a pomocných želírovacích prípravkov.
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a posypeme soľou. Premiešame a necháme hodinu odpočívať. Potom opláchneme a vysušíme.
-
2
Do hrnca dáme ocot, cukor a vrecko s klinčekami, uvedieme do varu a povaríme na miernom ohni cca 5 minút.
-
3
Pridáme cibuľu, rascu, znova uvedieme do varu. Penu, ktorá vzniká zbierame, a znížime teplotu na minimum. Varíme cca 2- 2 a 1/2 hodiny, kým sirup nezhustne a cibuľa nie je zlatohnedá.
-
4
Odstavíme zo sporáka a necháme stáť pár minút. Zmes dáme do pohárov. Dá sa hneď jesť, ale skladovaním sa jej chuť zlepší. Môže sa skladovať až dva roky. Z uvedeného množstva mi vyšlo 7 stredných pohárikov.
-
5
Naplníme do pohárov a dobre uzavrieme.
ďakujem vám:)
Ked to nalejem horuce do nahriatych poharov vicka vzdy prichytnu, nemusim sterilizovat. Mam vyskusane na inych zavaraninach.
ešte že čo na to sused:))