Foto: irenaw
Výborná rozprávka, výborné jedlo :O).
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ideálne ak má zelenina približne rovnaký priemer, ale zdá sa nemožné kúpiť malý baklažán, tenké plátky prekladám napoly a hrubšie pokrájam na štvrťky alebo polovice. Pomer a druhy zeleniny je orientačný, čo kúpim to použijem. Baklažán umyjeme, odkrojíme stopku a špičku. Nakrájame na kolieska, môžu byť úplne tenké alebo aj trochu hrubšie ako sa vám páči, ale tak 3 mm som asi robila najviac. Posolíme a necháme v miske vyplakať. Do zapekacej formy dáme trochu oleja, vylejeme drvené paradajky, nasypeme pokrájanú cibuľu a cesnak, osolíme, pridáme mčk a oregano alebo bazalku. Premiešame. Očistíme a nakrájame cuketu na rovnaké kolieska ako baklažán. Nakrájame aj papriku, najlepšie ak máme rôzne farby. Baklažán osušíme. Naukladáme striedavo do zapekacej misy. Posolíme, okoreníme, dáme oregano. Pokvapkáme olivovým olejom.
-
2
Prikryjeme papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 200°C. U nás sa to pečie/dusí cca 40 minút.
-
3
Opečený toast s cesnakom je k tomu skvelý.
Diskusia k receptu