Foto: veganvidya
Inšpirácia tu: http://www.lotusartichoke.com/vegan-quiche/
porcie
Suroviny
Cesto: | |
110 g |
|
110 g |
|
80 ml za studena lisovaný |
|
80 ml |
|
2 ČL |
|
0,5 ČL bio |
|
0,5 ČL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g (ružičiek) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
Omáčka: | |
180 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
2 PL z bio citróna |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČLl |
|
3/4 ČL |
|
štipka |
|
najprv nasucho opražiť a potom pomlieť |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme do cesta. Zakryjeme ho a dáme do chladu na 30 - 60 min. Rúru vyhrejeme na 220 C. Cesto roztlačíme do vymastenej a múkou vysypanej formy (okrúhlej - 25 cm). Cesto popritláčame aj na steny formy a nielen dno. Cesto popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 7 - 10 minút.
- 2
Medzitým si v troške vody alebo na pare predvaríme krátko brokolicu.
- 3
Pripravíme si omáčku: tofu rozmixujeme s vodou a sojakrémom. Zmiešame s ostatnými surovinami. V závislosti od použitých surovín (druh tofu či cícerovej múky) bude možno treba použiť viac/menej vody.
- 4
Omáčku zmiešame s pokrájanou cibuľou a prelisovaným cesnakom. Túto zmes premiešame s predvarenou brokolicou a všetko to dáme na predpečené cesto vo forme.
- 5
Pečieme v rúre asi 35 minút pri 200 C, ak máme radšej "suchší" koláč, treba piecť dlhšie...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu