Foto: amelie
Zunovali sa mi "štrúdle" z lístkového cesta a keďže ma tlačil čas a nemala som čerstvé broskyne ani nektárinky, ktoré na tento koláč Zobraziť celý popisZunovali sa mi "štrúdle" z lístkového cesta a keďže ma tlačil čas a nemala som čerstvé broskyne ani nektárinky, ktoré na tento koláč dávam v lete, použila som jablká.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Počet jabĺk závisí od ich veľkosti. Namiesto lieskovcov môžeme použiť mandle alebo vlašské orechy.
-
2
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 30 x 35 cm a husto popicháme vidličkou okrem dvojcentimetrových okrajov po obvode.
-
3
V miske zmiešame pomleté orechy s trstinovým cukrom a škoricou, maslo dáme do mištičky a roztopíme v mikrovlnke.
-
4
Popichanú plochu rozvaľkaného cesta posypeme polovicou orechovo-cukrovej zmesi.
-
5
Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ošúpeme jablká, odstránime jadrovníky a jablká pokrájame na tenké polmesiačiky, ktoré poukladáme do radov na posypané cesto tak, aby sa čiastočne prekrývali. Jablká potrieme roztopeným maslom.
-
6
Koláč okrem okrajov posypeme zvyšnou zmesou orechov a trstinového cukru. Okraje môžeme posypať bielym kryštálovým cukrom-krupicou.
-
7
Pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Nepopichané okraje sa pri pečení nafúknu a vytvoria nadvihnutú obrubu.
Dobrú chuť