Dôme de chocolat avec ses fraises

sisok - fotkasisok, 15. júla 2012
Dôme de chocolat avec ses fraises
Foto: sisok

Jeden veľmi jedoduchý ale efektný dezert. Cieľom bolo hlavne zvládnuť hemisféry a na 3.pokus vysli. Ak doma nemáte silikónové formy takéhoto tvaru, môžete použiť Zobraziť celý popisJeden veľmi jedoduchý ale efektný dezert. Cieľom bolo hlavne zvládnuť hemisféry a na 3.pokus vysli. Ak doma nemáte silikónové formy takéhoto tvaru, môžete použiť čo máte. Radím však silikón a väčší objem.

6
porcií
50 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1:
150 g
2:
350 g
50 cl
3:




Postup

  1. 1

    Tento recept,hlavne hemisféry, prešli viacerými neúspešnými testami. Viacero receptov, viacero postupov, tak som nakoniec našla ten môj. Čokoládu s vysokým obsahom kakaa si roztopíme vo vodnom kúpeli. Na slabom až strednom stupni a často miešame, aby sa čokoláda nespálila a nezhorkla. Klasickým kuchynským štetcom natrieme každú silikonovú hemisféru z vnútornej strany, Okraje na hladko zrežeme, aby to malo na konci estetický hladký okraj. Silikonovú formu vložíme do mrazničky. Po 5 minútach formu vyberieme a znovu natrieme roztopenou čokoládou. Ja som dala min 4 vrstvy - čokoládová škrupinka musí byť dostatočne solídna, aby nepraskla, ale zároveň dostatočne tenká, aby pukala pod lyžičkou. Práve preto tie 3 pokusy :)

  2. 2

    A teraz náplň do čokoládových škrupiniek. Zohrejeme si 25cl smotany na šlahanie (v FR je to créme liquide). Horúcu smotanu nalejeme na 3 krát na nadrobno nakrájanú čokoládu. Čokoláda sa roztopí vďaka jej vysokej teplote. Vznikne krásne hladká čokoládová hmota. Necháme vychladnúť. Medzičasom si vyšľaháme zvyšných 25cl šľahačky. Vyšľahanú šľahačku pridáme na viackrát do vychladnutej čokoládovej zmesi. Hlavne jemne, aby nám hmota držala prianú hustotu.

  3. 3

    Čokoládové škrupinky, hemisféry, si naplníme do polovice čokoládovou penou. Keď sme v polovici hemisféry vyložíme jahodami (ovocím podľa chutim najlepšie je však červené ovocie) a doplníme hemisféru po okraj našou čokoládovou ganache. Hemisféru otočíme a necháme na tanieri v chladničke stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a ozdobíme podľa vlastnej predstavivosti.

Diskusia k receptu

domci4
fúúú, minule to tuším davali na paprike. Chlapík robil také vajíčka :) mňam
sisok
A cim ich plnil na paprike? Skoda, takuto stanicu tu nemame :(
cica2
výborná dobrota a krásne foto! :-)
afataga
wow, super, este by ma zaujimalo ako to vyzera na reze a ked som citala recept, spomenula som si na svoje studentske casy na strojarine, ked je ocel tekuta, tiez sa to vola likvidus :-)
sisok
Dakujem, tentoraz som ani nestihla odfotit prierez. Nabuduce urobim o 1kus viac a necham na fotenie. V podstate je cukrarenstvo nieco ako chemia :)
babav
Krasny zakusok.....perfektny recept ;-)
sovka62
Tak toto by som si s chuťou dala, ale robiť by som si netrúfla, toto je in level ako moje zákusky. Nááádherné, blahoželám k úspechu (aj k tvrdohlavosti - na tretí pokus!).
martamm
Toto určite vyskúšam, formy mám doma, tak som zvedavá, či to zvládnem, dievčatá, držte palce .....
rea1
a tak som sa rozhodla, ze sa to urcite da spravit aj v silkonovej forme na vacsie muffiny. lebo tu mam doma. :-)
amelie
Francúzske drobné sladkosti sú lahodné, ale riadne pracné:-( Tie škrupinky sa ti pekne podarili, blahoželám k dobrým nervom:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia