Quatre-quarts - Štyri štvrtinky fotorecept

amelie - fotkaamelie, 26. júla 2013
Quatre-quarts - Štyri štvrtinky (fotorecept)
Foto: amelie

Neznášam, ak sa moji chlapi napchávajú "obchodovými" sladkosťami. V lete sa mi rozhodne nechce vypekať, ale čo by človek neurobil v spravodlivom boji proti Zobraziť celý popisNeznášam, ak sa moji chlapi napchávajú "obchodovými" sladkosťami. V lete sa mi rozhodne nechce vypekať, ale čo by človek neurobil v spravodlivom boji proti "éčkam"...Takže celkom jednoduchý, ale obľúbený koláčik.

35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
190 g
190 g
190 g
2 PL
na preliatie hotového koláča:




Postup

  1. 1

    Tento populárny koláč sa tak volá preto, lebo sa skladá zo štyroch surovín rovnakej hmotnosti. Všetko sa odvíja od vajíčok. Odvážila som si tri vajíčka, mali spolu 191 gramov. Takže aj každá z ostatných troch surovín mala takúto hmotnosť. (V tej fľaši je voda z pomarančových kvetov.)

    Quatre-quarts - Štyri štvrtinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddeľte si žĺtky od bielkov, žĺtky dajte do misy, bielky trochu osoľte a nechajte čakať v chladničke. Maslo si vyberte aspoň o hodinu skôr, aby bolo mäkké, neroztápajte ho ani vo vodnom kúpeli ani v mikrovlnke. Vymiešajte do peny žĺtky s cukrom, primiešajte zmäknuté maslo a po lyžiciach pridávajte preosiatu múku (ak múku preosejete, koláč bude vzdušnejší). Pridajte dve polievkové lyžice vody z pomarančových kvetov. Namiesto nej môžete použiť rovnaké množstvo koňaku, rumu alebo citrónovej šťavy. Zamiešajte do cesta najprv asi tretinu bielkov, zvyšok snehu primiešajte iba zľahka.

    Quatre-quarts - Štyri štvrtinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu na cake alebo biskupský chlebík potrite maslom a vysypte múkou, ak máte silikónovú formu, nemusíte s ňou robiť nič. Cesto vlejte do formy a dajte na 35-40 minút do rúry predhriatej na 180-200°C. Počas pečenia kontrolujte ihlicou, každá rúra pečie inak.

    Quatre-quarts - Štyri štvrtinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený quatre-quarts vyberte na mriežku a vyklopte na podnos až po vychladnutí. Mal by však byť teplý. Zatiaľ si rozpustite asi 1 polievkovú lyžicu cukru v tekutine, ktorú ste použili na ochutenie cesta a polejte povrch koláča. Nechajte tekutinu vsiaknuť a môžete si z koláča odkrojiť. Dobrú chuť.

    Quatre-quarts - Štyri štvrtinky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sisok
Chlapom chutilo a prinutili sa urobit domaci ?;)
Pjekneeee ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia