Quiche s hruškami a so syrom

orsi - bez fotkyorsi, 2. novembra 2013
Quiche s hruškami a so syrom
Foto: orsi

Základ receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku .týždeň. Zapáčil sa mi, keďže je veľmi jednoduchý - vhodný ako rýchla jesenná Zobraziť celý popisZáklad receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku .týždeň. Zapáčil sa mi, keďže je veľmi jednoduchý - vhodný ako rýchla jesenná večera.

5-6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (rozmrazene)
6-8 ks
150 g
250 g
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvalkáme do menšieho plechu tak, aby sa na bokoch dalo trošku "poskladať".

  2. 2

    Doradu ukladáme plátky hrušiek, ktoré sme pred tým umyli a vybrali jadro.

  3. 3

    Hrušky posypeme strúhaným ementálom a na vrch naukladáme plátky syru Niva.

  4. 4

    Boky cesta potreme 1 celým vajičkom, dáme do rúry. Sledujeme a po cca. 20-25 minutach, keď koláčik nadobudne zlatistú farbu, vybereme. Po vychladnutí podávame. Hrušky príjemne chrumkajú, slaný syr netradične zvýrazňuje ich chuť. (ospravedlňujem sa,fotka je nekvalitná)

Diskusia k receptu

stacy77777
zaujímavá kombinácia,vôbec nič podobné nepoznám,netuším,ako to môže chutiť
orsi
netradične,ale veľmi dobre.
odile304
Chutove to musi byt velmi dobre, ale v ziadnom pripade to nie je quiche.
staja
@odile304 , súhlasím - na quiche ide iné cesto, nie lístkové. Toto je skôr nejaký slaný syrový koláč s hruškami. Ale kombinácia surovín určite zaujímavá a chutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia