Foto: orsi
Základ receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku .týždeň. Zapáčil sa mi, keďže je veľmi jednoduchý - vhodný ako rýchla jesenná Zobraziť celý popisZáklad receptu na tento typ francuzkého quiche som našla v týždenníku .týždeň. Zapáčil sa mi, keďže je veľmi jednoduchý - vhodný ako rýchla jesenná večera.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvalkáme do menšieho plechu tak, aby sa na bokoch dalo trošku "poskladať".
- 2
Doradu ukladáme plátky hrušiek, ktoré sme pred tým umyli a vybrali jadro.
- 3
Hrušky posypeme strúhaným ementálom a na vrch naukladáme plátky syru Niva.
- 4
Boky cesta potreme 1 celým vajičkom, dáme do rúry. Sledujeme a po cca. 20-25 minutach, keď koláčik nadobudne zlatistú farbu, vybereme. Po vychladnutí podávame. Hrušky príjemne chrumkajú, slaný syr netradične zvýrazňuje ich chuť. (ospravedlňujem sa,fotka je nekvalitná)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu