Foto: lilianne9
Francúzsky drobný dezert, ktorý sa dá pohodlne pripraviť aj doma. Chuť je neopísatelná.. stačí si už len zavrieť oči a predstaviť si, že sedíme Zobraziť celý popisFrancúzsky drobný dezert, ktorý sa dá pohodlne pripraviť aj doma. Chuť je neopísatelná.. stačí si už len zavrieť oči a predstaviť si, že sedíme v kaviarni uprostřed paríža :-)
porcií
príprava
na 145 °C
Postup
-
1
Mleté madle zmiešame s 1/2 hrnčeka cukru. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme pevný sneh. Ten na 3-krát jemne vmiešame do mandlí. Nakoniec pridáme kakao.
- 2
Cukrárenské vrecúško s okrúhlym koncom naplníme touto hmotou. Na plech si položíme silikónovú podložku a na ňu vreckom vytláčame malé a hlavne rovnaké krúžky. Plech tak potom necháme pol hodinku odstáť, aby makrónky stuhli. Potom ich dáme na 15 minut do rúry vyhriatej na 140-150 stupňov.
- 3
Po upečení makrónky velmi opatrne zložíme z plechu, pretože sú krehké. Kým chladnú, pripravíme si krém: podla návodu na obale si pripravíme parížsku šlahačku, do ktorej vmiešame ricottu a van. cukor. Krémom potom spájame makrónky a najlepšie je nechať ich ešte stuhnúť na chladnom mieste v uzavretej nádobe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A na záver pár rád do budúcna s dovolením tomichutna.cz/jak-upect-makronky-rady-a-tipy...
:)