Makrónky

lilianne9 - fotkalilianne9, 20. apríla 2015
Makrónky
Foto: lilianne9

Francúzsky drobný dezert, ktorý sa dá pohodlne pripraviť aj doma. Chuť je neopísatelná.. stačí si už len zavrieť oči a predstaviť si, že sedíme v kaviarni uprostřed paríža :-)

30
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 145 °C

Suroviny

3
100 g
1 hrnček
3 PL
Na plnku:
200 ml
1 balenie
250 g
1 balenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté madle zmiešame s 1/2 hrnčeka cukru. Z bielkov a zvyšku cukru vyšľaháme pevný sneh. Ten na 3-krát jemne vmiešame do mandlí. Nakoniec pridáme kakao.

  2. 2

    Cukrárenské vrecúško s okrúhlym koncom naplníme touto hmotou. Na plech si položíme silikónovú podložku a na ňu vreckom vytláčame malé a hlavne rovnaké krúžky. Plech tak potom necháme pol hodinku odstáť, aby makrónky stuhli. Potom ich dáme na 15 minut do rúry vyhriatej na 140-150 stupňov.

  3. 3

    Po upečení makrónky velmi opatrne zložíme z plechu, pretože sú krehké. Kým chladnú, pripravíme si krém: podla návodu na obale si pripravíme parížsku šlahačku, do ktorej vmiešame ricottu a van. cukor. Krémom potom spájame makrónky a najlepšie je nechať ich ešte stuhnúť na chladnom mieste v uzavretej nádobe.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
zaujímavý recept @lilianne9 . Mala by si si však po sebe vždy skontrolovať recept, či tam nemáš chyby, lebo ich máš :-) Asi nemá byť 12 hrnčeka cukru, ale 1/2. Radšej napíš slovom pol alebo polovicu, keď ti robí problém napísať zlomok. Mohla by si zmiasť prípadných záujemcov o vyskúšanie receptu, túto chybu som našla už v druhom tvojom recepte.
pri tomto recepte je dobre nechať bielky 2-3 dni odstáť v chladničke, dá sa urobiť doma ako píšeš, ale má svoje finesy, aby dobre dopadol, taktiež je dobre s plechom buchnúť, aby makronky sadli a nebol v nich vzduch. Na povrchu by mali byť lesklé, Ty ich máš pórovité, neviem prečo.
A na záver pár rád do budúcna s dovolením  tomichutna.cz/jak-upect-makronky-rady-a-tipy...
:)

Pridaj komentár k receptu: