Slivková galettka so špaldovou múkou fotorecept
Foto: skatulka
Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne okrúhleho tvaru. Môžu byť pripravované na sladko ale aj na slano.
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto si pripravíme z múky, vody, masla, cukru a štipky soli. Odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Očistíme si slivky a zmiešame ich s cukrom a škoricou.
- 3
Cesto vyvaľkáme do kruhu. Ak chcete menšie koláčiky, môžete cesto rozdeliť na viac častí. Prípadne každý naplniť iným ovocím.
- 4
Slivky naukladáme na cesto tak, aby sme nechali aspoň 5 cm okraj voľný. Cesto na konci zahneme dovnútra koláča .
- 5
Pečieme na 200°C asi 50 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Netreba to komplikovať s cudzojazyčnými názvami.Recept je pekný,hodný vyskúšania 5*.
Ďakujem za recept.