Maslo a la Paris fotorecept

pumaamravec - fotkaPumaamravec, 4. augusta 2011 22:35
Ďalšie recepty »

Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať keď som bola v Paríži a toto som mala ako obľúbené raňajkové máselko, odvtedy si ho vyrábam aj doma a tak sa ľahko aspoň týmto prenesiem znova do Paríža.

10
porcií
10 min
príprava

Suroviny

125 g
1 PL
1 PL
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv je potrebné vytiahnuť maslo z chladničky a nechať ho aspoň 5-6 hodín pri izbovej teplote aby sa vám dali bylinky ľahko vmiešať. Pripravíme si levanduľové kvety.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Petržlenovú vňať nasekáme na kúsky.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekáme si pažítku, a bylinky máme pripravené.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na maslo, ktoré je už poriadne zmäknuté nasypeme petržlenovú vňať, levanduľu aj pažítku.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame aby boli bylinky všade v rovnomernom množstve, dáme do misky a presunieme do chladničky na stuhnutie nášho masla. Skúšala som maslo chladiť aj v alobale, ale miska sa mi overila ako praktickejšie riešenie.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vytvorené maslo je vhodné na potretie pečiva, najlepšie slaného croissantu, ale chutí dobre aj s tradičným celozrnným chlebíkom. Výborné je aj na ochutenie kuracieho mäsa pri pečení, vtedy spravím do mäsa jemné zárezy, potrem ho maslom a pri pečení sa krásne roztečie po celom mäsku, ale zároveň časť ostane v zárezoch. Kura potom krásne rozvoniava a je štavnaté.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist