Maslo a la Paris fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 4. augusta 2011

Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať keď som bola v Paríži a toto som mala ako obľúbené raňajkové máselko, odvtedy si ho vyrábam aj doma a tak sa ľahko aspoň týmto prenesiem znova do Paríža.

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

125 g
1 PL
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv je potrebné vytiahnuť maslo z chladničky a nechať ho aspoň 5-6 hodín pri izbovej teplote aby sa vám dali bylinky ľahko vmiešať. Pripravíme si levanduľové kvety.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Petržlenovú vňať nasekáme na kúsky.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekáme si pažítku, a bylinky máme pripravené.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na maslo, ktoré je už poriadne zmäknuté nasypeme petržlenovú vňať, levanduľu aj pažítku.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame aby boli bylinky všade v rovnomernom množstve, dáme do misky a presunieme do chladničky na stuhnutie nášho masla. Skúšala som maslo chladiť aj v alobale, ale miska sa mi overila ako praktickejšie riešenie.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vytvorené maslo je vhodné na potretie pečiva, najlepšie slaného croissantu, ale chutí dobre aj s tradičným celozrnným chlebíkom. Výborné je aj na ochutenie kuracieho mäsa pri pečení, vtedy spravím do mäsa jemné zárezy, potrem ho maslom a pri pečení sa krásne roztečie po celom mäsku, ale zároveň časť ostane v zárezoch. Kura potom krásne rozvoniava a je štavnaté.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
takéto masielko robievam na grilovačky, len bez tej levandule. znie to zaujímavé. Výborné sú opečené ešte horúce bagetky potreté takýmto maslom. To sa pekne vsiakne a dobrota je na svete :)
Fíha,levanduľové som ešte neochutnala,tiež robievam rôzne druhy,
robim alobalové valčeky do mrazničky,odrojím,koľko potrebujem,len
kde zoženiem takú peknú levanduľu?
@ola111 teraz je sezona levandule a kvitne takmer vsade, mne sa na zahrade poriadne rozrastla tak ju vyuzivam co najviac:) ak nemas nejakych znamych co by ti teraz dali cerstvu levandulu, da sa kupit aj v obchode normálne v kvetináči a pestovať si na balkóne:)
naša levandul už niekoľko týždňov odkvitla. Je to zaujímavé, uznávam, ale ja som teraz taká hladná, že by mi chutil mastný chlieb s cibuľou :)))Kurňa, aj keď tak pekne nevoní!

Pridaj komentár k receptu: