Maslo a la Paris fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 4. augusta 2011

Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať keď som bola v Paríži a toto som mala ako obľúbené raňajkové máselko, odvtedy si ho vyrábam aj doma a tak sa ľahko aspoň týmto prenesiem znova do Paríža.

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

125 g
1 PL
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv je potrebné vytiahnuť maslo z chladničky a nechať ho aspoň 5-6 hodín pri izbovej teplote aby sa vám dali bylinky ľahko vmiešať. Pripravíme si levanduľové kvety.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Petržlenovú vňať nasekáme na kúsky.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekáme si pažítku, a bylinky máme pripravené.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na maslo, ktoré je už poriadne zmäknuté nasypeme petržlenovú vňať, levanduľu aj pažítku.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame aby boli bylinky všade v rovnomernom množstve, dáme do misky a presunieme do chladničky na stuhnutie nášho masla. Skúšala som maslo chladiť aj v alobale, ale miska sa mi overila ako praktickejšie riešenie.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vytvorené maslo je vhodné na potretie pečiva, najlepšie slaného croissantu, ale chutí dobre aj s tradičným celozrnným chlebíkom. Výborné je aj na ochutenie kuracieho mäsa pri pečení, vtedy spravím do mäsa jemné zárezy, potrem ho maslom a pri pečení sa krásne roztečie po celom mäsku, ale zároveň časť ostane v zárezoch. Kura potom krásne rozvoniava a je štavnaté.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
takéto masielko robievam na grilovačky, len bez tej levandule. znie to zaujímavé. Výborné sú opečené ešte horúce bagetky potreté takýmto maslom. To sa pekne vsiakne a dobrota je na svete :)
Mňam, toto určite vyskúšam, ďakujem!
Fíha,levanduľové som ešte neochutnala,tiež robievam rôzne druhy,
robim alobalové valčeky do mrazničky,odrojím,koľko potrebujem,len
kde zoženiem takú peknú levanduľu?