Foto: jody
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda názov inak úplne obyčajného receptu. :-) No možno ešte Zobraziť celý popisPiepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda názov inak úplne obyčajného receptu. :-) No možno ešte jedna zvláštnosť pri úprave mäsa... však uvidíte. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame naplocho na tenké rezníky. Zomelieme čierne korenie (nedávajte už mleté kupované, chuť sa nedá porovnať), poriadne ním ochutíme mäso a necháme postáť, kým sa pečú zemiaky. Nesolíme. Ak nedáte soľ, mäso bude mať úplne inú chuť, a okrem toho príloha bude slaná, ale je to na vás...
-
2
Medzitým si obielime zemiaky a nakrájame na menšie krížalky. Do teplého oleja vmiešame provensálske bylinky, necháme ich pustiť vôňu, k zemiakom pridáme soľ, kmín a ľan a všetko to premiešame.
-
3
Zemiaky šupneme do trúby a raz za pol hodinu premiešame, podľa množstva a podľa trúby pečieme dokopy tak hodinu a pol.
-
4
Z vajec, múky a vody spravíme hustejšie cestíčko (ja ani toto nesolím). Rezníky v ňom obalíme...
-
5
...a vypražíme z oboch strán.
-
6
Rezníky s čistou chuťou piepru podávame s fantastickými zemiakmi a hlavne veľkou kopou čerstvej zeleniny (napríklad s Lukulským šalátom ). Prajem dobrú chuť. :-)
K tem bramboram @Jody , pecu brambory i 2x tydne, mam odzkouseno pro ty, kteri maji horkovzdusnou troubu .... teflonovy mam pekacek, brambory takto i jinak pokrajene, i male cele, prohodim korenim, soli a troskou oleje a priklopim plechem. Pecu presne 30 min pro 160°C . Maximalne po 15´prohodim.
Jiste co nejdriv udelam, moc pekny, jednoduchy recept !