Pieprezníky fotorecept

jody - fotkajody, 25. júna 2012
Pieprezníky (fotorecept)
Foto: jody

Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda názov inak úplne obyčajného receptu. :-) No možno ešte Zobraziť celý popisPiepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda názov inak úplne obyčajného receptu. :-) No možno ešte jedna zvláštnosť pri úprave mäsa... však uvidíte. :-)

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame naplocho na tenké rezníky. Zomelieme čierne korenie (nedávajte už mleté kupované, chuť sa nedá porovnať), poriadne ním ochutíme mäso a necháme postáť, kým sa pečú zemiaky. Nesolíme. Ak nedáte soľ, mäso bude mať úplne inú chuť, a okrem toho príloha bude slaná, ale je to na vás...

    Pieprezníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si obielime zemiaky a nakrájame na menšie krížalky. Do teplého oleja vmiešame provensálske bylinky, necháme ich pustiť vôňu, k zemiakom pridáme soľ, kmín a ľan a všetko to premiešame.

    Pieprezníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky šupneme do trúby a raz za pol hodinu premiešame, podľa množstva a podľa trúby pečieme dokopy tak hodinu a pol.

    Pieprezníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z vajec, múky a vody spravíme hustejšie cestíčko (ja ani toto nesolím). Rezníky v ňom obalíme...

    Pieprezníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a vypražíme z oboch strán.

    Pieprezníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rezníky s čistou chuťou piepru podávame s fantastickými zemiakmi a hlavne veľkou kopou čerstvej zeleniny (napríklad s Lukulským šalátom ). Prajem dobrú chuť. :-)

    Pieprezníky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jerica
slinky sa musia zbiehať,každému kto vidí Tvoj receptík :-))
mijaita
Skvely napad, pepr miluju !
K tem bramboram @Jody , pecu brambory i 2x tydne, mam odzkouseno pro ty, kteri maji horkovzdusnou troubu .... teflonovy mam pekacek, brambory takto i jinak pokrajene, i male cele, prohodim korenim, soli a troskou oleje a priklopim plechem. Pecu presne 30 min pro 160°C . Maximalne po 15´prohodim.
Jiste co nejdriv udelam, moc pekny, jednoduchy recept !
zdezda
jeeeeeeeemine, to musí byt fajnove papanie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia