Cordon bleu po mojom :D

kiko15 - bez fotkykiko15, 12. decembra 2011
Cordon bleu po mojom :D
Foto: kiko15

Dobry a rýchli.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

 2ks
 4platky
 nezaleži
 na rozpalenie
 nezaleži
 nezaleži
 nezaleži




Postup

  1. 1

    Rozkrojime si mäsko osolime okoreňime dame na ňho šunku,syr,zavrieme ho.

  2. 2

    Urobime si cesťičko z múky,mlieka,vajec,a osolime.Obalyme si v ňom mäso a dáme na rozpalenú panvicu.Ako prilohu ponukam zemiaky alebo hranolky .

  3. 3

    Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

grandma
Si šikovný chlapec, určite je to dobré ukladám si do KK.
tothka
Ako kuchár si šikovný, ale ako školák by si mal byť šikovnejší. Daj si záležať aj na pravopise a bude to na jedničku.
duschko
Nemozem si pomoct, ale pokladam "varechu" za velmi serioznu. Nechcem nikoho urazit, no cim viac sa tu objavuju tzv. detske recepty. Mne to pripada, ake ked sme chlapci nosili do skoly rucne prace a tak sa hodnotili vytvory mamiciek. Casto sa mi zda, ze su to recepty pre skusenych, alebo lepsie povedane pre skusenejsich kucharov. Preto, aby som nikomu neublizil, navrhujem tymu tvoriacemu "varechu", aby zriadil samostatnu rubriku pre detske recepty, aby sa nemuseli za deti skryvat skuseni autori.
kiko15
Ja už mam 13 zachfilu takže neviem čo mate na mysli nieje to zakazane takže čo potom
garanco
@kiko , daj si nainštalovať do počítača kontrolu pravopisu, ten Ti potom červenou vlnovkou ukáže, kde si urobil chyby. Tvoje recepty sú dobré, verím, že ich pripravuješ sám, stretla som už takých šikovných chlapcov, čo chodili v škole na varenie s dievčatami (dielne sa im nepáčili). Dnes sú z nich hotoví veľkí kuchári. Ale ten pravopis sa jednoducho nedá prehliadnuť, a keď sú na to technické možnosti, treba ich využiť, potom aj Spiš. Nová Ves bude napísané veľkými začiatočnými písmenami. Mne raz tr. učiteľka napísala do pamätníčka myšlienku: " Miluj človeka, ktorý Ťa na chyby upozorňuje viac, ako toho, ktorý Ťa vždy vychvaľuje".
abdul
@kiko15 : Urazená ješitnosť ? @duschko veľmi jemne naznačil, čo by pomohlo celej Vareche a má úplnú pravdu. Tvoja reakcia je fakt hodná "13 zachfilu".
jatanika
neinštaluj kontrolu pravopisu, ale vezmi do ruky slovenčinu a uč sa ... nič čo sa človek kedy naučil mu neublížilo, len pomohlo ...
evusik
prepáčte, ale to čo tu chcete robiť, akú selekciu???? deti nemôžu?! potom prídu starí na rad?! a kto tu zostane? alebo len starí vedia variť? mnoho krát tu varia mladí ľudia úžasné jedlá vo veku keď ja som sa ešte len začínala učiť a majú môj obdiv. Aj tí, ktoré ešte len začínajú a neboja sa opýtať keď niečo nevedia. Aj ja som sa tu naučila veľmi veľa. A čo by dali mnohé mamky keby ich 13-15 ročné deti vedeli variť, alebo by sa aspoň snažili.... ako skúsení kuchári by ste ich mali skôr podporiť a nie zhadzovať :-(
@kiko15 nedaj sa odradiť a prispievaj ďalej, maj oči a uši otvorené a uč sa, máš snahu a raz z teba bude isto dobrý kuchár :-) Varecha je tu pre všetkých, nie len pre pár vyvolených :-(
julica
Nemám pocit, že "detské recepty" sú o niečom inom ako mnohé "dospelácke", Kiko sa aj posnažil a napísal názov správne - čo mnohé reštaurácie nerobia. Keď sa niekto nechce pozerať na to, aké sú deti šikovné, nech pre istotu neotvára cudzie recepty. Kiko, odpusť tú kategóriu deti, veď už si trinásťročný chalan, len som chcela nadviazať na komentáre vyššie.

PS1: v kuchárskej branži sa ti viac než pravopis zíde cudzí jazyk.
PS2: skús si pohľadať, čo obsahuje originálne cordon bleu (syr s modrou plesňou).

Len tak ďalej, držím ti palce!
tinca
ja som sa tiež chcela spýtať čo máš zo slovenčiny? Ale že sa priberáš k vareniu ti je len a len chválu. Ale v pravopise /hrúbky mi bijú do očí/ pridaj!!


evanaaa
Tie hrubky ma netrápia, lebo tu je veľa dospelých, ktorí ich tak isto robia, mohla by som menovať, ale nechcem, aby sa niekto trápne cítil, a ak sa aj niekto nad tým pozastavil, dotyčného na ne upozornil, boli tu komentáre - je to o varení, nie o gramatike....Ja dúfam, že @Kiko si rady vezme k srdcu a zlepší sa, ale čo tí ostatní, čo mali na to čas aspoň 50 rokov a nič....Tiež dávam za pravdu @Evusik , je tu viac mladých, prečo by mali byť zvlášť, mne sa ich recepty a ich snaha páči, vždy lepšie, ako keď jedničkár niekde fetuje( prepáčte), ten menej zdatný v pravopise sa snaží zaoberať niečim užitočným.
evanaaa
P.S. @Kiko15 , ten tvoj obľúbený film ( Ratatouille) budú dávať v nedeľu na TV JOJ, ale asi vieš.
sportak
Recept ako taký je veľmi dobrý a určite ho vyskúšam, pretože je zaujímavý. Prikláňam sa ku komentárom: duschko, tothka, garanco, abdul, jatanika. Myslím, že my varecháči si zaslúžime určitú úctu.
ajuska155
milí @abdul , @rela , @Duschko atď neviem , kto vám dal právomoc kritizovať niekoho za snahu a tobôž len kôli veku usúdiť či to dotyčný varil sám alebo nie , myslím si , že mnoho mladých v jeho veku hrá radšej počítačové hry ako pridáva recepty na varechu , takže toľko k úcte k varecháčom , koniec koncov patrí mezi nás. A môžem ho len pochváliť , za to čo robí a držať mu palce aby ho neodradili frustrovaný ľudia čo v jeho veku o kuchyni možno ani nechyrovali. A čo sa týka toho , že by bol recept detský , myslím si , že ani jeden z dotyčných sa nemá veľmi za čo do pŕs búchať ........... gramatiku sa chalan určite naučí ...... však ???? @kiko15 :D:D:D
marianne69
@kiko15 drzim Ti vsetky palecky,za original receptu ta sfuknut nemozu,lebo si dopisal :po mojom:-) gramatiku dodrilujes,mozno:-) a ak mas naozaj 12 rokov a uvaris takuto papanicu,tak mozes byt na seba patricne hrdy,ver mi ja som sa na take nieco zmohla v 20-ke:-))).Takze,shrnuto a secteno si sikovne chalanisko,ktore sa urcite v kuchyni nestrati ani teraz ani neskor ....
jerica
@kiko15 nedá mi , musím ti povedať , hore hlavu a odkáž všetkým že sa zlepšíš v gramatike , ale určite vo varení všetkých možno raz , nielen dobehneš , ale aj predbehneš , varechou sa nepíše , ale mieša a ty v živote toho určite ešte veľa namiešaš:-)Až raz budeš veľký s Tvojim snom to dotiahneš tak ďaleko že za Teba budú písať iný,Ty na to máš:-) Prajem Ti veľa zdravia a keď bude zdravie aj to šťastie sa pritrafí:-)
afataga
aj ja ti drzim palce nenechaj sa odradit, ja si myslim ze si to varil sam, a koniec-koncov...nebola by to diskriminacia? ved mame na to aj zakon :-)
a zasa nieco uvar a supni sem
evanaaa
@Sportak , myslíš tým, že bolo siahnuté na našu česť, ale ako? Vidíš, ja tomu nerozumiem. A nechápem tú debatu okolo jedného šikovného chlapca v jeho veku.
rela
@ajuska155 , iba malá poznámka - každý z nás má "právomoc" vyjadriť svoj názor, nie iba Ty!!!
kiko15
Dakujem za zastavenie lebo ten newvem koľko roční neviem prečo sa domňa stará.
ajuska155
@rela .......... ja som ti tvoj názor nezobrala ....... ja som vyjadrila tiež len ten svoj ......... lebo pokiaľ ani ty neznesieš kritiku tak nekritizuj iných !!!!
rela
@ajuska155 nepleť si pojmy s dojmami. Myslieť si, že iba Ty máš pravdu je prejav nezrelosti a nie je to dané iba vekom. To nepotrebuje ďalší komentár...
abdul
@ajuska155 : Citujem : .....milí @abdul , @rela , @Duschko atď neviem , kto vám dal právomoc kritizovať niekoho ......
Kto tebe dal právomoc hodnotiť MOJE myšlienky. Sa ovládaj.
abdul
@ajuska155 : Citujem : .....milí @abdul , @rela , @Duschko atď neviem , kto vám dal právomoc kritizovať niekoho ......
Kto tebe dal právomoc hodnotiť MOJE myšlienky. Sa ovládaj.
ajuska155
@abdul....nako ľko je toto verejná diskusia myslím si , že právo hodnotiť myšlienky má každý a ovládať by sa tu mal niekto iný ako tak pozerám
ajuska155
@rela ...... ja som nikdy nepovedala, že len ja mám pravdu ..... a neviem o čo ti celkom teraz ide , pretože tak ako si ty napísala , čo si o tomto podľa mňa šikovnom chalaniskovi myslíš urobila som to aj ja , to že som mnou nesúhlasíš beriem , však ja nesúhlasím tiež stebou ...... ale naťahovať sa za slovíčka a dokazovať si stoj čo stoj svoju pravdu , slovami o nezrelosti a podobnými " dospeláckymi" škriepkami je prinajmenšom nezaujímavé .
janger
Ludia, o co tu ide? O dobre recepty! @kiko15 pridal pekny recept, tak si to vazme. Tak, ako si vazime kazdeho, co recept pridal. Ved tu nikomu nezavadzia. Nejde tu o vek! Mne to teda vobec neprekaza, ci je niekto mlady, stary, dobry v pravopise, ci v matematike...Ten pravopis by mohol byt samozrejme lepsi, treba sa aj tomu venovat, ale nech sa pozru mnohi dospeli na seba, ake pravopisne chyby robia.... @kiko15 je mlady, tak sa iste este nauci, pravda @kiko15 ? :-) A len pekne var. Iste potesis 99% ludi, co sem chodia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia