Palacinky plnené mandľovým krémom

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009

Suroviny

80 g
3 ks
2 šálky
1,5 kl
1/2 šálky
1/2 šálky
3 PL
 hrnček
1 šálka




Postup

  1. 1

    Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy dáme múku a za stáleho miešania mlieko. Nakoniec pridáme vajce.

  2. 2

    Cesto musí byť veľmi riedke. Soľ a olej dáme do cesta až pred pečením. Po uležaní ho opäť rozhabarkujeme. Potom klasicky pečieme palacinky.

  3. 3

    Krém do palaciniek pripravíme tak, že cukor, múku, maslo, mlieko a vajcia šľaháme nad parou, pokým nezhustne. Až potom primiešame mleté mandle a vanilku.

  4. 4

    Pripraveným ešte teplým krémom natrieme palacinky a zvinieme ich. Nakoniec pocukrujeme.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia