Postup
-
1
Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy dáme múku a za stáleho miešania mlieko. Nakoniec pridáme vajce.
- 2
Cesto musí byť veľmi riedke. Soľ a olej dáme do cesta až pred pečením. Po uležaní ho opäť rozhabarkujeme. Potom klasicky pečieme palacinky.
- 3
Krém do palaciniek pripravíme tak, že cukor, múku, maslo, mlieko a vajcia šľaháme nad parou, pokým nezhustne. Až potom primiešame mleté mandle a vanilku.
- 4
Pripraveným ešte teplým krémom natrieme palacinky a zvinieme ich. Nakoniec pocukrujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu