
Kuracia štrúdľa s pomarančovou omáčkou
Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na rozpálenom oleji. Do orestovanej cibule pridáme na 1,...

Nátierka z kešu orechov
Keď už pridávam nátierky, tak ešte pridám túto jednu tak trocha netypickú, zdravšiu - z...

Perníkový motanec
Kolegyňa z práce raz doniesla na koštovku tento motanec. Bol veľmi chutný a podľa jej receptu sme ho tieto Vianoce doma vyskúšali a zaradili medzi vianočné maškrtky....

Ružová kapusta pre Bábiku Angeliku
Nostalgické spomienky staršie ako 30 rokov. Nepoznám otca, ktorý by svojej dcérke, princezničke, ...

Cukinové lievance
Vypukol čas cukín, tekvíc a patizónov. Na to všetko máme 1000 receptov ale aj tak...

Fazuľkový prívarok s jogurtom a údeným plieckom
Už sme dávno nevarili fazuľkový prívarok... robila som ho spolu so zemiakmi, pridala som biely jogurt a...

Tvarohový koláč s ovocnou omáčkou
Tento koláč je v podstate upečená tvarohová plnka bez spodného cesta.

Tofucake kávový, nepečený
Koláč som "skonštruovala" vďaka Festivalu kávy a čokolády, ktorý sa konal včera a ešte aj dnes...

Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré nezabudnem
Tento recept som objavila vďaka mojej sestre . Keďže mi kuriatko na tento spôsob veľmi chutilo...

Cícerovo-fazuľová polievka s karfiolovými listami
Používate listy z karfiolu? Určite ich nezahadzujte?, sú plné vitamínov a nič nepokazíte ak ich napr. pridáte do polievky....

Focaccia z Ligúrie
Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke...

Gaštanové suflé
Moje prvé a dúfam, nie posledné /hoci nie príliš vydarené, ale chuťovo na 1***/ :-) Recept...

Kyselkavá polievka z červenej šošovice
Tento recept mám z knihy od Attilu Hildmanna. Polievka nám chutí, počas jej jedenia naše...

Guacamole (trochu inak)
Avokádo si rozrežeme, vyberieme kôstku a ošúpeme. Pokiaľ máte dokonale zrelé avokádo, koža sa...

Orechové rožteky zo zvyškového kysnutého cesta
Recept patrí ešte k dukátovým buchtičkám. Je to zvyšok cesta, ak budete piecť na funkcii crisp.

Mandľový koláč z Galície Tarta de Santiago
Typický koláč z Galície. Väčšinou sa k nemu podáva pohárik sladkého dezertného vína.

Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

Provensálske kuracie medailóniky s medom
inšpirované jednou šikovnou dievčinou z tohto fóra, upravila som iba množstvá a niektoré prísady

Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...

Plnená paprika
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru...

Čokoládová štedrovečerná bomba-nepečená
tento recept robievam na štedrý deň, máme ho veľmi radi s ovocím dobre osvieži je...