Foto: afataga
Tento recept je veľmi variabilný, žampióny sa môžu nahradiť tuniakom, slaninou, krevetami, alebo tam nemusia byť vôbec, syr si tiež môže dať každý aký Zobraziť celý popisTento recept je veľmi variabilný, žampióny sa môžu nahradiť tuniakom, slaninou, krevetami, alebo tam nemusia byť vôbec, syr si tiež môže dať každý aký má rád, ja tiež vždy nepoužívam rovnaký.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny na omáčku a dáme variť špagety
-
2
Na panvicu dáme 1 PL oleja, cesnak prekrojený na polovicu, chvíľu naháňame po panvici, aby ovoňal olej
-
3
Pridáme šampióny nakrájané na kocky a chvíľu porestujeme a cesnak potom vyberieme a zahodíme, kto ale chce, môže si ho tam nechať
-
4
Teraz pridáme pokrájanú paradajku, bylinky a chilli, osolíme a okoreníme, restujeme cca 5 min., ak je v panvici málo tekutiny, pridáme trochu vody z hrnca, kde sa varia špagety
-
5
Omáčka je skoro hotová, pridáme mozarellu a miešame kým sa rozpustí v omáčke, malo by to byť hotové, kým sa uvarili cestoviny
-
6
Viem, že sa majú cestoviny dať do omáčky a premiešať, ale potom sa to blbo servíruje :-), tak dám špagety na tanier, prelejem omáčkou, ozdobím čerstvou bazalkou, ja mám v kvetináči citrónovú a pokvapkáme olivovým olejom. Este poznámočka: také to tmavé je fialová bazalka
Diskusia k receptu