Nafúknutá čokoládová krupica

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Nafúknutá čokoládová krupica
Foto: figovnik
10 minút
príprava
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
0,4 l
120 g
80 g
60 g
 štipka
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme: 2 vajíčka, 0,4 l mlieka, 120 g práškového cukru (ale kľudne aj menej, kto ako sladko ľúbi), 80 g krupicovej kaše, 60g horkej čokolády (minimálne 60%-nej), štipka soli, maslo na vymastenie formy.

    Nafúknutá čokoládová krupica - obrázok 1
  2. 2

    Postup: Trúbu si dáme predhriať na 170 °C a zatiaľ si pripravíme ostatné. V hrnci si dáme zohrievať mlieko a pridáme cukor a krupicu. Uvaríme krupicovú kašu do husta tak ako obvykle. Keď je hustá dáme ju dole z ohňa a pridáme na kúsky polámanú čokoládu. Pridáme aj žĺtka a poriadne pomiešame. V miske si vyšlaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh. Sneh opatrne zamiešame do kaše. Kašu vylejeme do vopred vymastenej formy (môže byť bábovková alebo aj forma na torty). Do trúby vložíme formu tak, že ju položíme do žiaruvzdornej nádoby alebo do vysokého plechu, ktorý napustíme vodou. Pečieme asi 40-45 minút. Po vybratí necháme 5 minút vychladnúť, až potom vyklápame z formy. Podávame s jahodami alebo s iným ovocím, prípadne aj s rozpustenou čokoládou.

  3. 3

    Dobrú chuť …

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@figovnik , teba dnes niekto do toho nahana? dnes prihlasena a tolke recepty...myslim, ze vacsina aj zaujimava a vyborna, len vidno, ze mas naponahlo a chyba tam nieco osobnee ;) radsej pomaly, dnes si to trocha prepralinkovala, myslim, ze je to skoda....nie je to kritika, je to rada :)
Hihhi, ďakujem, ale naozaj ma nikto nesúri nikam. Tieto recepty som už mala dávno pripravené, a na mojom blogu ( figovnik.wordpress.com)
už aj dávno zverejnené - a to dokonca s časovými odstupmi !! :) Len som si pomyslela, že sa snimi rada podelím aj tu. Chcela som ich sem dať všetky, aby keď budem pridávať nové, tak aby som žiadne staršie nevynechala ... tak teda dúfam, že si každý pochutí :)
Pozdáva sa mi tento recept, chcela by som sa spýtať, tie suroviny tam sú na to množstvo ( 80g) krupicovej kaše, alebo tú si pripravíme ako zvykneme a z nej odoberieme požadované? Ale aj tak si ukladám do KK.
@figovnik , dnes som piekla tvoju krupicu, bola som unesená, príprava jednoduchá, pri pečení voňalo celom byte, ale pri vyklopení sklamanie- splasla... za "surova" bola do polovice tortovej formy, pri pečení jej bolo do plna a po vyklopení asi ešte menej ako za surova, ale chuť výborná- všetko sa zjedlo, to splasnutie je vždy, alebo som urobila chybu?

Pridaj komentár k receptu: