Foto: figovnik
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme: 2 vajíčka, 0,4 l mlieka, 120 g práškového cukru (ale kľudne aj menej, kto ako sladko ľúbi), 80 g krupicovej kaše, 60g horkej čokolády (minimálne 60%-nej), štipka soli, maslo na vymastenie formy.
-
2
Postup: Trúbu si dáme predhriať na 170 °C a zatiaľ si pripravíme ostatné. V hrnci si dáme zohrievať mlieko a pridáme cukor a krupicu. Uvaríme krupicovú kašu do husta tak ako obvykle. Keď je hustá dáme ju dole z ohňa a pridáme na kúsky polámanú čokoládu. Pridáme aj žĺtka a poriadne pomiešame. V miske si vyšlaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh. Sneh opatrne zamiešame do kaše. Kašu vylejeme do vopred vymastenej formy (môže byť bábovková alebo aj forma na torty). Do trúby vložíme formu tak, že ju položíme do žiaruvzdornej nádoby alebo do vysokého plechu, ktorý napustíme vodou. Pečieme asi 40-45 minút. Po vybratí necháme 5 minút vychladnúť, až potom vyklápame z formy. Podávame s jahodami alebo s iným ovocím, prípadne aj s rozpustenou čokoládou.
- 3
Dobrú chuť …
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
už aj dávno zverejnené - a to dokonca s časovými odstupmi !! :) Len som si pomyslela, že sa snimi rada podelím aj tu. Chcela som ich sem dať všetky, aby keď budem pridávať nové, tak aby som žiadne staršie nevynechala ... tak teda dúfam, že si každý pochutí :)
Jen na tu tvojí stránku se nemohu njak dostat
nynuna: figovnik.wordpress.com
skús takto. :)