Kysnutý koláč so slaninou a s mladou cibuľkou

Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 29. mája 2013
Kysnutý koláč so slaninou a s mladou cibuľkou
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
20 g
125 ml
20 g
1 ČL
1 ČL
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy
Plnka:
300 g
2 ks väčšia
1 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Droždie rozdrobíme v teplom mlieku, pridáme kryštálový cukor, dobre premiešame a necháme vykysnúť kvások. K múke pridáme kvások, vajce, maslo, soľ a dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť.

  2. 2

    Cibuľu ošúpeme, rozrežeme na polovice, pokrájame na pásiky a orestujeme do sklovita. Potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu a pár minút pražíme. Okrúhlu formu na pečenie vymažeme tukom, vysypeme múkou a natlačíme do nej vykysnuté cesto.

  3. 3

    Na cesto rozložíme slaninku s cibuľou, zalejeme rozšľahanými a osolenými vajcami, okoreníme, posypeme nasekanou mladou cibuľkou (vrátane vňate) a upečieme.

Diskusia k receptu

nonna
Na taskéto som ŽRÁČ! Ukladám do KK!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia