Kysnutý koláč so slaninou a s mladou cibuľkou
Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 29. mája 2013
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 29. mája 2013
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20-25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
125 ml |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Plnka: | |
300 g |
|
2 ks väčšia |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Droždie rozdrobíme v teplom mlieku, pridáme kryštálový cukor, dobre premiešame a necháme vykysnúť kvások. K múke pridáme kvások, vajce, maslo, soľ a dôkladne vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť.
- 2
Cibuľu ošúpeme, rozrežeme na polovice, pokrájame na pásiky a orestujeme do sklovita. Potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu a pár minút pražíme. Okrúhlu formu na pečenie vymažeme tukom, vysypeme múkou a natlačíme do nej vykysnuté cesto.
- 3
Na cesto rozložíme slaninku s cibuľou, zalejeme rozšľahanými a osolenými vajcami, okoreníme, posypeme nasekanou mladou cibuľkou (vrátane vňate) a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu