Polievka Životabudič

ola46 - bez fotkyola46, 21. mája 2011

Recept mám od mojej dobrej kamarátky Alenky. Je to naša veľmi obľúbená polievočka a chutí nielen nám ale všetci naši známi a kolegovia z Zobraziť celý popisRecept mám od mojej dobrej kamarátky Alenky. Je to naša veľmi obľúbená polievočka a chutí nielen nám ale všetci naši známi a kolegovia z práce už si vypýtali recept.Varím ju vždy keď na ňu dostaneme chuť.Je rýchla,jednoduchá a hlavne výborná.

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500g
1 hlavičku
1kus  väčšia
1kus
1 kus
200ml
1 plechovka
2kusy
1zväzok
podla chuti
pol deci




Postup

  1. 1

    kuracie prsia nakrájame na kocky a popražíme na oleji dve minúty.Pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky a pousíme dve minúty.Potom pridáme papriku nakrájanú na tenké pásiky a zase podusíme dve minúty.Pridáme kukuricu a dusíme dve minúty.Zalejeme vodou asi 3 litre pridáme thajskú omáčku a necháme zovrieť.Asi po 10 minútach pridáme paradajku a jarnú cibulku nakrájanú na malé kúsky a necháme chvíľu povariť.Na záver pridáme alkohol a podľa chuti osolíme.

Diskusia k receptu

violetacamorova
môžem aj bez alkoholu vyskúšať, alebo to jej dodá lepšiu chuť? S alkoholom som ešte polievku nerobila, táto tvoja vyzerá zaujímavo.
jatanika
zaujímavá polievka.... thajskú omáčku nepoznám, z čoho je? je pikantná?
ola46
thajska omáčka je pikantna a množstvo sedi,ale kto nemá rád pikantné tak dá menej je to omáčka na kura a dostat ju u nas v každom markete polievka sa da aj bez alkoholu ja už som ju tiež niekedy robila bez a bola dobrá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia