Foto: jenni
porcie
príprava
Postup
-
1
Avokádo si rozrežeme, vyberieme kôstku a ošúpeme. Pokiaľ máte dokonale zrelé avokádo, koža sa sťahuje ľahko, skoro sama a nemusíte zasahovať do jedlej časti avokáda. Avokádo nakrájajte na menšie časti a vymixujte do hladka v mixéry.
- 2
Recept som robila už aj so sušenými paradajkami naloženými v oleji, no postupom času som presedlala na tie, ktoré v oleji naložené nie sú. Tie zvyknem kupovať v 100g balení, no nepoužijem ho celé, vždy mi pár paradajok v balení ostane (takže by to mohlo byť cca 60-70g paradajok na tento recept). Pokiaľ použijete paradajky v oleji, budú sa vám ľahšie mixovať, stačí ich nechať trochu odkvapkať a vložiť do mixéra celé.
- 3
Keď som spotrebovala všetky paradajky naložené v oleji, olej z nich som si odložila pre budúce použitie a zvyknem k nenakladaným paradajkám pridať 1 PL oleja, nech sa ľahšie mixujú, okrem toho si nenakladané paradajky ešte rozrežem na polovicu a potom na menšie kúsky. Vy si vyberte tie paradajky, ktoré sú vášmu srdcu bližšie a vymixujte ich spolu s avokádom do hladka.
- 4
K zmesi pridajte šťavu z citróna alebo limetky, nemusíte použiť celú polovicu citrusu, možno bude postačovať aj menej. Pridajte čerstvú bazalku a konopné semienko (kto nemá, môže použiť mandle). Nakoniec si už len očistíme cesnak, môžeme ho k zmesi avokáda a sušených paradajok prelisovať, ešte pridáme čerstvé lístky bazalky a potom všetko posledný raz krátko premixujeme.
- 5
Ja toto „guacamole“ nedochucujem, pretože paradajky sú na môj vkus dostatočne slané a pokiaľ chcete, pridajte iba minimum čierneho mletého korenia, no ani to nemusí byť. „Guacamole“ je vhodné k cestovinám, na hrianky, čerstvý chlieb alebo do sendvičov. Môžete ho použiť aj ako dip na párty k nejakým chutným domácim krekrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu